Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Her kan du hente hurtigtester

Innhold

Her kan du hente hurtigtester

Publisert: 17.11.2021

Det finnes flere steder i kommunen å hente hurtigstester.

Oppdatert 07.12 klokka 08.00 med opplysninger om at hurtigtester nå kan hentes følgende steder; 

  • Kulås, ved scenebygget. Åpent hver dag 10.30-17.30
  • Skjeberg administrasjonsbygg, gamle rådhuset. Åpent hver dag 14.30-19.30 

Her kan du hente hurtigtester

Fra og med 7. desember 2021 er det to steder i kommunen du kan hente hurtigtester: 

  • Kulås, ved scenebygget. Åpent hver dag 10.30-17.30. Rosenkrantz' gate 32, 1721 Sarpsborg.
  • Skjeberg administrasjonsbygg, gamle rådhuset. Åpent hver dag 14.30-19.30. Adresse: Rådhusveien 17, 1739 Borgenhaugen.

 

-Den siste tiden har vi tatt relativt få ordinære koronatester på kveldstid. Samtidig har det vært mye etterspørsel etter hurtigtester som innbyggerne kan ta hjemme. Nå rendyrker vi ordinær testing før klokka 16.00 og utdeling av hurtigtester fra klokka 16.00 til 19.30 hver dag, forteller virksomhetsleder Karianne Jenseg Bergman.  

-Vi er veldig glad for at Røde Kors hjelper oss med utdelingen av hurtigtester. De bidrar både med folk og materiell. Det er samtidig viktig å si at kommunen har et begrenset antall hurtigtester og det er derfor viktig at innbyggerne kun henter tester når de har symptomer eller når de er nærkontakter og har fått beskjed om at de bør testes, sier Bergman som understreker at det skal være lav terskel for å teste seg, selv ved milde symptomer.

Plikt til å teste seg

Regjeringen har besluttet å forsterke testingen av uvaksinerte og delvaksinerte nærkontakter over 18 år. De har nå plikt til å teste seg hvis de har et husstandsmedlem eller tilsvarende nære som er smittet. Testplikten gjelder selv om de ikke har symptomer. Dette skal enten skje gjennom hurtigtester hver dag eller ordinære koronatester (PCR) annenhver dag i en uke. 

-Vi anbefaler også at yngre husstandsmedlemmer til en smittet tester seg jevnlig, selv om de ikke har symptomer. Den samme anbefalingen gjelder alle med symptomer, også de som er vaksinert, sier virksomhetsleder Karianne Jenseg Bergman.

Vaksinasjon

Det pågår fortsatt vaksinasjon mot influensa og korona. Sarpinger fra 65 år og oppover vaksineres nå med en tredje vaksinedose og det nye er at det ikke trenger å være mer enn fem måneder siden andre dose, mot tidligere seks måneder. Utvalgt helsepersonell får også tredje dose nå. Nasjonale myndigheter planlegger nå å tilby tredje dose til alle mellom 18 og 64 år, med oppstart på nyåret. Kommunen forbereder seg nå på dette. Mer detaljer kommer på kommunens nettside når alt er klart.

Det er fortsatt høye smittetall i Sarpsborg, men det er svært få som blir alvorlig syke. Det er likevel en bekymring for hardt press på legevakt, fastlegene, sykehus og helsetjenesten for øvrig på grunn av totalsituasjonen med både korona, RS-virus, andre virusinfeksjoner og en forventet kommende influensabølge. I tillegg er det også mye fravær blant ansatte i helsetjenestene grunnet de samme infeksjonene. Alt dette medfører et stort press på tjenestene.

-Bli hjemme hvis du er syk

-Det aller viktigste nå er å holde deg hjemme hvis du blir syk, slik at du ikke smitter andre. Sørg for å ta koronatest og meld fra til kommunen om du får positiv hjemmetest. I forrige uke delte vi ut hele 3562 gratis hurtigtester fra testsenteret på sirkustomta. Det tyder på at innbyggerne tar rådene på alvor, og det er kjempebra. Nå handler det om å være like flinke i ukene framover.

Dette sa kommuneoverlege Sapna Iqbal på mandag, som status etter forrige uke. Her kan du lese hele statusrapporten.