Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Kan bli like tiltak for hele Viken

Innhold

Kan bli like tiltak for hele Viken

15.03.2021

Det kan bli innført strenge koronatiltak for alle kommunene i Viken. -Vi er positive til nasjonale regler slik smittesituasjonen er her i Sarpsborg, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Fredag kom kriseledelsen i Sarpsborg med klare oppfordringer til innbyggerne om å begrense sin sosiale aktivitet i helgen. Samtidig ble det sagt at det kunne bli behov for å skjerpe de gjeldende koronatiltakene. Formannskapet er innkalt til et ekstraordinært møte i morgen, tirsdag, for å diskutere ny lokal forskrift.

Hastemøte om tiltak

Nå kan det se ut som om Sarpsborg blir omfattet av nye nasjonale regler i stedet. Alle kommunene i Viken ble hasteinnkalt til møte med Statsforvalteren mandag på grunn av mye smitte i Oslo og store deler av Viken, noe som blant annet går ut over sykehuskapasiteten. Der fikk kommunene anledning til å si om de ønsker nasjonale tiltak eller ikke. 

-Her i Sarpsborg har vi dessverre hatt en betydelig oppgang i smittetallene de siste to ukene etter noen uker med relativt lave tall. Det var også bakgrunnen for at vi på fredag gikk ut til innbyggerne med beskjed om at det er behov for skjerpede tiltak. I møtet med Statsforvalteren var jeg tydelig på at vi i Sarpsborg er positive til å bli omfattet av nye nasjonale tiltak, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Tiltakene er ikke klare

Det er ventet at Helse- og omsorgsdepartementet vil ta en beslutning om nasjonale tiltak mandag kveld eller tirsdag. Da vil det også bli avklart om tiltakene vil gjelde alle kommunene i Viken og hva de konkrete tiltakene vil være.

Regjeringen har tidligere skissert tre ulike tiltaksnivåer, som du kan lese mer om her

-Avventer helseministeren

-Vi avventer hva som skjer med de nasjonale reglene og har derfor sendt ut varsel til formannskapets medlemmer om at møtet tirsdag kan bli avlyst. Det vil ikke være behov for en endring av den lokale forskriften hvis vi får strenge nok nasjonale regler. Vi vil komme med informasjon til innbyggerne med en gang vi vet hva helseministeren bestemmer, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Sarpsborg kommune innførte rødt nivå på alle skoler fra og med i dag, mandag. Her kan du lese mer om hva dette innebærer.