Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Barnehager og skoler stenges

Innhold

Barnehager og skoler stenges

12.03.2020 av Pål Nilsen

Sarpsborg kommune har besluttet å stenge alle kommunale barnehager og skoler. De vil holde åpent fredag for tilsyn, men vil bli stengt for normal drift fra og med mandag.

- Vi har valgt å stenge våre skoler og barnehager som et forebyggende tiltak, sier direktør oppvekst Erik Bråthen.

- Dette er en beslutning som kommer etter utviklingen siste døgn. Vi kommer tilbake med informasjon om hvordan vi praktisk skal ha opplæring for elevene hjemme. Dette kommer på kommunens nettside og gjennom skolesystemet Vigilo.

MERK: Helsedirektoratet vedtok 12. mars å stenge alle barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner. Dermed gjelder dette også alle private barnehager og skoler i Sarpsborg. Les mer på Helsedirektoratets sider.

MERK: Tiltakene for å redusere spredningen av korona-smitte fortsetter fram til etter påske.

Sarpsborg kommune forholder seg til nasjonale vedtak og anbefalinger. Alle kommunale skoler og barnehager holder åpnet fredag, men det vil da ikke være skoleplikt og det vil være frivillig oppmøte. Det vil da også være mulig å hente nødvendig utstyr.

Fra og med mandag 16. mars vil alle kommunale skoler og barnehager holde stengt. Stengingen vil foreløpig gjelde for 14 dager. Følg med på www.sarpsborg.com for oppdatert informasjon.

Elever ved de forsterkede avdelingene vil få tilsyn ved sin avdeling.

- Vi tar forbehold om at det kommer føringer fra sentralt hold som kan føre til endringer, sier direktør Erik Bråthen. - Jeg vil også informere om at vi jobber med å finne løsninger som gjør at helsearbeidere og annet nøkkelpersonell i kommunen vil kunne være på jobb.

Se også: Informasjon og råd om koronavirus