Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Statssekretæren er imponert over vaksinasjonssenteret i Sarpsborg

Statssekretæren er imponert over vaksinasjonssenteret i Sarpsborg

Publisert: 22.01.2021 – Oppdatert: 19.05.2021

Statssekretær i helse og omsorgsdepartementet, Anne Grethe Erlandsen, besøkte i dag vaksinasjonssenteret i Sarpsborg. - Jeg synes sånn som dere har løst det her, det virker bortimot genialt.

Det sa Erlandsen da hun besøkte vaksinasjonssenteret i Sarpsborg. Hun skulle gi en liten rapport til statsråd Bent Høie i etterkant om hvordan Sarpsborg kommune har planlagt og rigget for vaksinasjon. 

Senteret har kapasitet til å ta imot opp mot 1500 innbyggere hver dag, men foreløpig har ikke Sarpsborg fått så mange doser. I februar kan det hende vi får et mye større volum.

- Det er nyttig for meg å vite hvordan det foregår i praksis, hvilke utfordringer dere har og hvordan det går an å løse det. Veldig morsomt at jeg fikk mulighet til å komme hit for å se, sa statssekretæren.

- Det er kjempehyggelig at vi får besøk fra statssekretæren. Dette arbeidet er veldig viktig, det gir et stort lys i tunnelen, nå som vi har kommet så godt i gang, sa ordfører Sindre Martinsen-Evje.

I løpet av uken vil det være totalt 1.044 personer som har fått første dose, og 372 personer som har fått to doser og er da fullvaksinerte.

Neste uke fortsetter vi å vaksinere innbyggere over 85 år, de blir ringt til fra kommunen med tilbud om vaksine.

Les alt om koronavaksinasjonen og mer detaljerte planer her.