Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Tiltak endres ikke foreløpig

Innhold

Tiltak endres ikke foreløpig

23.01.2021

Smitteutbruddet med det mutante koronaviruset fører ikke til at tiltakene i Sarpsborg endres foreløpig. Men situasjonen kan forandre seg raskt.

Saken er oppdatert søndag 24. januar klokka 21.00

Fredag ble smitteutbruddet i Nordre Follo kjent og lørdag klokka 12 ble 10 nabokommuner, deriblant Oslo og Moss, stengt ned. Her innføres det tiltak som kan sammenlignes med de som vi hadde i mars i fjor. Søndag kveld ble det også vedtatt å innføre strenge tiltak i et videre geografisk område, inkludert Rakkestad, Skiptvedt og Råde. Sarpsborg forholder seg fortsatt til de lokale tiltakene som er vedtatt, som i stor grad er lik de som nå inkluderes i den nye nasjonale forskriften.

-Har allerede strenge tiltak

Sarpsborg kommune har, sammen med alle andre kommuner i Viken, hatt felles møter med Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen), Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet både fredag, lørdag og søndag. Nordre Follo og de 10 nærmeste kommunene har innført tiltak på såkalt nivå 5 (det høyeste nivået), og fra midnatt til mandag innføres tiltak på nivå 4 for andre nærliggende kommuner.

-Her i Sarpsborg har vi allerede lokale koronatiltak som stort sett er på det såkalte nivå 4, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

-Følger utviklingen nøye

-Selv om Sarpsborg ikke må forholde seg til et nytt nasjonalt vedtak, vil vi følge utviklingen nøye. Folkehelseinstituttet mener det er sannsynlig at Nordre Follo-utbruddet har spredd seg til andre kommuner og de intensiverer nå analysene av positive koronaprøver for å få mer informasjon rundt det mutante viruset, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

-Neppe mildere tiltak

-I Sarpsborg har vi heldigvis sett en god nedgang i antall smittetilfeller den siste uka. I går hadde vi kun ett smittetilfelle. På torsdag var jeg optimistisk med tanke på å lempe på tiltakene kommende uke, men etter utbruddet i Nordre Follo virker det nå mer sannsynlig at vi må opprettholde dagens tiltak. Jeg vil også gjenta oppfordringen om å begrense den sosiale kontakten mest mulig de neste dagene, sier ordføreren.

Du kan følge utviklingen på kommunens nettsider eller på våre Facebook-sider. Her kan du til enhver tid lese hvilke tiltak som gjelder i Sarpsborg akkurat nå.