Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>De aller fleste barna er tilbake i barnehage og på småskoletrinnet

Innhold

De aller fleste barna er tilbake i barnehage og på småskoletrinnet

29.04.2020 av Eva Rekvin

Etter å ha vært stengt gjennom flere uker, begynner nå hverdagen så smått å komme tilbake for de fleste barnehagebarn og elever på 1. til 4. trinn i Sarpsborg.

Tall for de kommunale barnehagene i Sarpsborg, viser at omtrent 80 prosent av barna nå er tilbake og benytter barnehageplassen sin.

For skolene i Sarpsborg og elevene på 1. til 4. trinn, er oppmøtet nær 100 prosent. Det er kun noen få skoler som skiller seg litt ut ved at elever fortsatt holdes hjemme.

En god oppstart

- Oppstarten både i barnehager og skoler har gått veldig bra. Det er funnet gode løsninger for å ta imot alle barna, samtidig som veiledningene for smittevern følges nøye opp, sier Erik Bråthen, direktør for oppvekst i Sarpsborg kommune.

Bråthen er fornøyd med tallene som viser at rundt 80 prosent av barnehagebarna, samt at nær 100 prosent av elevene på 1.-4. trinn er tilbake.

- Det er gledelige tall. Det viser at tiltakene med ekstra renhold og et sterkt fokus på smittevern, har trygget de fleste familiene. Vår hovedprioritet er kvalitet og trygghet for barn og elever, deres foresatte og våre ansatte, sier han.

Åpnet nylig

Barnehagene åpnet mandag 20. april, mens skolene åpnet for elever på 1.-4. trinn mandag 27. april. Dette etter stenging gjennom flere uker i forbindelse med korona-pandemien.

Les mer om åpning av skoler og barnehager her: