Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Sarpsborg starter vaksinasjon 28. desember

Innhold

Sarpsborg starter vaksinasjon 28. desember

22.12.2020

Sarpsborg er en av syv kommuner i Norge som får tilgang på den aller første sendingen av koronavaksine. Den første vaksinen i Sarpsborg vil bli satt 28. desember på en beboer på et av kommunens sykehjem.

Det var på en pressekonferanse tirsdag morgen at de syv utvalgte kommunene ble offentliggjort. I tillegg til Sarpsborg er det Oslo, Fredrikstad, Hvaler, Hamar, Stange og Ringsaker.

-Vi er klare

-Vi er veldig fornøyde med å være en av de første kommunene som får koronavaksinen. Og vi er klare til innsats, sier helsesjef Øivind Werner Johansen i Sarpsborg kommune. Her kan du lese hva helsesjefen sa om vaksinasjonen fredag forrige uke

Koronavaksinasjonen vil bli en av de største helsemessige operasjonene i Sarpsborg noensinne. Regjeringen har uttalt at flest mulig skal få mulighet til å vaksinere seg mot korona og at vaksinen skal være gratis. Det er imidlertid ikke klart om Norge vil få tilgang til nok vaksinedoser for å vaksinere alle. Derfor vil vaksinasjonen foregå etter en prioriteringsliste. Det er pasienter på sykehjem som står øverst på prioriteringslista.

370 beboere

-Vi har hatt flere møter med Folkehelseinstituttet og derfor er vi godt forberedt på den første forsendelsen av vaksiner som kommer en av de nærmeste dagene. Vi regner med å få nok doser til å kunne vaksinere alle våre 370 beboere som har langtidsplass på våre seks sykehjem. Det er kommunens egne ansette som vil sette vaksinene mandag, tirsdag og onsdag i romjula, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

-Kjempeglad

Ordfører Sindre Martinsen-Evje er kjempeglad for at Sarpsborg nå får de første vaksinene.

-Sarpsborg er valgt fordi vi har et høyt smittetrykk om dagen. Derfor er det ekstra flott at vi nå får vaksiner som kan hjelpe til med å beskytte våre aller mest sårbare. Dette er forhåpentligvis starten på slutten av koronapandemien, men det vil ta flere måneder før alle har fått sin vaksine. Derfor er det alt for tidlig å slippe opp på tiltakene og folk må fortsatt huske på å følge de gjeldende smittevernreglene, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Egne sider om vaksinasjon

På Sarpsborg kommunes nettsider er det laget egne sider om vaksinasjonsprogrammet. Her vil du blant annet få oppdatert informasjon om når du kan bli vaksinert.