>På leirskolen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

På leirskolen

03.01.2022

Her finner du informasjon om hva som skjer på Ullerøy leirskole.

På leirskolen – uka

På leirskolen starter de fleste uker med ankomst i 09-tiden på mandag, og hjemreise på torsdag rundt klokken 14.30. Grunnet bevegelige helligdager starter noen klasser på tirsdager om våren, med hjemreise fredag. 

Merk: Leirskolevirksomheten er forbeholdt elever i grunnskolen i Sarpsborg kommune.

Ukeplan på leirskolen

Her kommer en kort oversikt over tenkt uke på leirskolen (endringer kan skje): 

  • Dag 1: innflytting, info, padling eller roing, dra på tur til et spennende sted, garn- og ruse-setting.
  • Dag 2: En dag på vannet, med aktiviteter knyttet til livet i fjæra. I høstsesongen drar vi ut på fisketur når været tillater dette. På våren har vi alternativt opplegg på kvelden, med blant annet knutekurs.
  • Dag 3: Vikingaktiviteter hele dagen, med ekstra fritid på kvelden.
  • Dag 4: Vi vasker og rydder ut frem til lunsj, før det blir en passende avslutning avhengig av været.

Aktiviteter

Elevene vil på forhånd deles inn i grupper av klasselærer. Disse gruppene avgjør hvem som bor på rom sammen, hvem som ror sammen, padler kano sammen, og lager mat sammen.

Følgende aktiviteter finner sted under oppholdet:

Padling/roing, tur til et spennende sted, garn- og ruse-setting, aktiviteter knyttet til livet i fjæra, fisketur, vikingaktiviteter, bading (leirskolelærerne har godkjent livredningskurs), ballspill, klassen kan også stå for egen kveldsunderholdning (disco osv.)

Andre aktiviteter/besøk under leirskoleoppholdet

Leirskoleoppholdet skal være trening i å være borte hjemmefra i noen dager, og det anbefales derfor at elevene blir på og prioriterer leirskolen alle disse dagene. Fravær bør unngås.

Dersom elever har behov for fravær fra leirskolen, skal dette avtales på forhånd. Leirskolen garanterer imidlertid ikke for at elever som for eksempel befinner seg på vannet/tur blir transportert tilbake til leirskoleområdet før opplegget er ferdig. Merk at programmet varer helt til klokken 20.30 hver kveld.

Det er ikke lagt opp til besøk fra familie/venner under leirskoleoppholdet.

Bading

Alle leirskolelærerne har godkjent livredningsprøve for bading i sjøen, men vi har klare regler for bading blant elevene. Dersom elevene skal bade er det krav fra leirskolen om underskrift hjemmefra. Klasselærer er ansvarlig for å holde oversikt.

Dersom enkelte elever ikke kan svømme eller er redd for vann (både bading og i båt),  må kontaktlærer få beskjed om dette.

Mat og matgrupper

Elevene skal delta i matgrupper under oppholdet på leirskolen. Her får de ansvaret for måltidene.

Menyen under leirskoleoppholdet er tørrmat (brødskiver osv) til vanlig, og kjøttkaker/fisk til middag. Onsdag er det vikingmat.

Det er kveldsmat ved 21-tiden for de som er sultne.

Allergier:

Dersom en elev har  allergier eller må ha spesiell mat, må dette meldes til kontaktlærer.

Vi klarer ikke alle avvik, men forbereder oss så godt vi kan når vi får vite om de ulike behovene.

Annet utstyr – sport og spill

Leirskolen har noe utstyr – som fotballer, basketballer osv. Vi har også bordtennisbord med nett, men elevene må selv sørge for rackets og bordtennisballer. Fiskestang frarådes grunnet uhell/skader.

Overnatting, og hygiene

Elevene sover på rom med fire sengeplasser. Det er egne dusjer til elevene. 

Elektronikk

Det er ikke tillatt med mobiltelefon/smartbrett blant elevene. Skal det ringes, er det kontaktlærer som organiserer dette. Øvrig elektronisk utstyr som fotoapparat, musikkspiller osv, tas med på eget ansvar. Det er lov med musikk og discomoro!