>Alkovett

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Alkovett

Publisert: 05.01.2024

Sarpsborg kommune samarbeider med organisasjonen Av og til.

Av og til jobber for å fremme godt alkovett. Alkovett er å tenke seg om før man drikker og å ta hensyn til omgivelsene og menneskene rundt seg.

Sarpsborg har vært en Av og til-kommune siden 2003.

Bak Av og til står politiske partier, offentlige virksomheter, faglige og frivillige organisasjoner. Medlemmene er langt ifra enige om alt, men én ting har de felles - alle ønsker å redusere de uønskede følgende av alkohol for samfunnet og bidra til bedre alkovett i hverdagen.

Av og til i Sarpsborg kommune samarbeider med enkeltpersoner og miljøer, og har inngått en samarbeidsavtale med Redningsselskapets frivillige sjøredningskorps Skjeberg, RSRK Skjeberg.

Satsningsområdene for Av og til i Sarpsborg er:

  • Samvær med barn og unge
  • Graviditet
  • Båt og badeliv 

AV-OG-TIL benytter ikke begrepet måtehold. Dette fordi måtehold er et begrep som folk vil definere på vidt forskjellig vis - for noen kan det bety ett glass vin foran barna mens det for andre kan betyr fem-seks glass. Det er et vanskelig utgangspunkt for diskusjon, fordi man snakker forbi hverandre. Derfor bruker Av og til heller begrepet alkovett og jobber med situasjoner der en må tenke seg ekstra om når det gjelder alkohol.

Les også: Alkoholpolitisk handlingsprogram - PDF

Idrett og trygge miljøer

Barn og unge som driver med idrett skal oppleve et trygt miljø og gode rollemodeller.
Av og til jobber for å få klubber til å snakke om alkohol, og å lage tydelige retningslinjer. Fordi alkohol og idrett ikke hører sammen. Les mer på av og til sin nettside.

Trenger du noen å snakke med?

Her er en oversikt over telefon- og chattetjenester som holder åpent for deg som trenger noen å snakke med om rus og psykisk helse.

Les mer om Av og til her.

Kontaktperson for Av og til: Liv-Torill Osland Lunde