Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Alkovett

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Alkovett

09.01.2020

Sarpsborg kommune samarbeider med AV OG TIL.

AV-OG-TIL jobber for å fremme godt alkovett. Alkovett er å tenke seg om før man drikker og å ta hensyn til omgivelsene og menneskene rundt seg.

Sarpsborg har vært en AV-OG-TIL-kommune siden 2003.

Bak AV-OG-TIL står politiske partier, offentlige virksomheter, faglige og frivillige organisasjoner. Medlemmene er langt ifra enige om alt, men én ting har de felles - alle ønsker å redusere de uønskede følgende av alkohol for samfunnet og bidra til bedre alkovett i hverdagen.

AV-OG-TIL i Sarpsborg kommune samarbeider med enkeltpersoner og miljøer, og har inngått en samarbeidsavtale med Fossefallet - supporterklubben til Sarpsborg 08.

Satsningsområdene for AV-OG-TIL i Sarpsborg er:

  • Samvær med barn og unge
  • Graviditet
  • Båt og badeliv 

AV-OG-TIL benytter ikke begrepet måtehold. Dette fordi måtehold er et begrep som folk vil definere på vidt forskjellig vis - for noen kan det bety ett glass vin foran barna mens det for andre kan betyr fem-seks glass. Det er et vanskelig utgangspunkt for diskusjon, fordi man snakker forbi hverandre. Derfor bruker AV-OG-TIL heller begrep som alkoholfrie soner og alkovett.

Les også: Alkoholpolitisk handlingsprogram - PDF

Trenger du noen å snakke med?

Her er en oversikt over telefon- og chattetjenester som holder åpent for deg som trenger noen å snakke med om rus og psykisk helse.

Les mer om AV-OG-TIL her.

Kontaktperson for Av og til: Liv-Torill Osland Lunde