Bydelsmødre i Sarpsborg
Denne våren starter Sarpsborg kommune prosjektet "Bydelsmødre Sarpsborg", og ønsker å rekruttere flere frivillige kvinner til å delta.
Konseptet bydelsmødre har allerede vært prøvd ut en rekke steder rundt om i landet med stor suksess, og startes nå som en del av områdesatsing Østre bydel.
Video: Vil du bli bydelsmor i Sarpsborg?
Se også Bydelsmødre Norge: Bringer håp og forandring i kvinners liv
Bydelsmødre er frivillige kvinner, gjerne med etnisk minoritetsbakgrunn, som kan hjelpe andre kvinner med innvandrerbakgrunn til å bli bedre inkludert og integrert.
Hva er bydelsmødre?
Bydelsmødrene er frivillige kvinner i lokalmiljøet som kan hjelpe andre kvinner med innvandrerbakgrunn. Språk og en annen kulturbakgrunn kan gjøre det vanskelig å bli inkludert og integrert. Et mål er at kvinner som allerede har erfart å være ny i Norge, enklere kan nå disse kvinnene. Det er derfor viktig at bydelsmødrene også kan godt norsk.
Hva gjør bydelsmødre? De kan hjelpe familier med innvandrerbakgrunn som sliter litt ekstra med å finne ut av det norske samfunnet. Det kan for eksempel være å forstå hvordan det norske samfunnet fungerer, finne fram til informasjon på nettsider, forstå brev, være med i møter med for eksempel barnehage, skole eller andre. Å være synlige og delta på lokale arrangement, arrangere aktiviteter, temakvelder, treningsgrupper, kurs og feiringer, eller hjelpe kvinner med å finne fram til andre lokale aktivitetstilbud eller annet de trenger hjelp til, er andre eksempler på hva bydelsmødre kan bidra med.
Se Youtube-video: Dette er bydelsmødre Norge
Vil du bidra?
Har du et ønske om å hjelpe kvinner i ditt nærmiljø? Har du lyst til å bli frivillig og skape en forskjell? Vil du bidra til et trygt oppvekstmiljø fra barn og unge? Har du bakgrunn fra en annen kultur og snakker flere språk?
Da kan du være den vi leter etter. For å bli bydelsmødre må kvinnene gjennom gratis opplæring, og det er satt av 12 til 14 ganger fordelt på 1 gang per uke. Undervisningen varer i cirka 3 timer, og det blir servert middag. Deretter er det bydelsmødrene selv som setter av tid til oppgaven som bydelsmor.
Kontakt Marianne Syverstad mob. 404 05 595 eller Maria Skundberg Strøm mob. 482 18 670