Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

Logo med snarvei til jubeleumsportalen

>Frivilligsentral

Innhold

Stavgang

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Frivilligsentral

01.01.2017

Frivilligsentraler finnes over hele landet og er møteplasser og samhandlingsarenaer for frivillighet i lokalmiljøet.

Frivilligsentralen skal bidra til å samordne den frivillige innsatsen som privatpersoner og frivillige organisasjoner i kommunen utfører, og dermed stryrke og fremme det frivillige arbeidet.

Frivilligsentralene skal være et kontaktsenter for alle som ønsker å delta i frivillig virksomhet uansett alder, kjønn, økonomisk status og etnisk tilhørighet.

I Sarpsborg finnes to frivilligsentraler Sarpsborg Frivilligsentral og Sarpsborg Øst Frivilligsentral.

Sarpsborg Frivilligsentral

Sarpsborg Frivilligsentral er en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i alle aldere, og tilbyr blant annet gå- og stavganggruppe, strikkekafé, flerkulturell kvinnegruppe, malergruppe, snekkergruppe og "Hobby og matglede".

Vi holder til i Roald Amundsens gate 33 i Sarpsborg sentrum. Våre åpningstider er: Mandag - torsdag, kl. 10.00-14.00.

Har du lyst til å bli en frivillig? Ta kontakt, så tar vi en hyggelig prat.

Daglig leder av Sarpsborg Frivilligsentral:
Ann Karine Forsberg Larsen
Tlf. 69 10 80 45 / 982 21 270

Les mer om aktivitietene ved Sarpsborg Frivilligsentral her:

Mer om strikkekafeens aktiviteter

Strikkekafeen er et sosialt og hyggelig tiltak for deg som liker å strikke og utveksle ideer i et kreativt miljø. Vi møtes annenhver mandag.

Sarpsborg Frivilligsentral har strikketreff i Roald Amundsens gate 33 i Sarpsborg.

Frivillige medarbeidere Ellen Lunde, Kate Westby, Haldis Pettersen og Pilar Moen ønsker dere velkommen ved strikkekafeen.Vi hygger oss også med kaffe og rundstykker. Velkommen!

Har du spørsmål? Kontakt daglig leder Ann Karine Forsberg Larsen, tlf. 69 10 80 45 / 982 21 270

Mer om musikkbrunch

Musikkbrunchen kombinerer musikalsk underholdning, noe godt å bite i og sosialt samvær.

Musikkbrunch er et samarbeid mellom Enhet Kultur og Sarpsborg Frivilligsentral.

Se programmet for vinter og vår 2017 her.

Den første musikkbrunchen ble arrangert høsten 2007, og i løpet av sesongene som har gått har det blitt et svært populært arrangement for et publikum som ønsker å treffe kjente, og hygge seg med god musikk og mat på dagtid.

For mer informasjon, ta kontakt med
Torill Stokkan, prosjektleder/rådgiver i Enhet kultur, Sarpsborg kommune.
Mobil: 990 00 739
Epost: tist@sarpsborg.com

Mer om gågruppe

Hver torsdag kl.11.00 kan du bli med i gågruppa som benytter folkestien i Kulås. Oppmøte på Frivilligsentralen. Vi tilpasser gruppa etter hvem som møter opp. Ut på tur aldri sur. Bli med da vel! For mer info kan du kontakte daglig leder Ann Karine Forsberg Larsen, tlf. 69 10 80 45 / 982 21 270

Mer om Lyst på livet og Livskafé

I "Lyst på livet" arbeider pensjonister med å fremme egen helse og livskvalitet gjennom å påvirke vaner og mønstre i hverdagen. Det dreier seg om å bygge bro mellom det man vet er gode vaner og det man virkelig gjør. Broene bygges ved å bruke en enkel metode hvor man prøver ut forandringer i eget liv og vurderer resultatene av disse endringene. Fire viktige livsområder er valgt ut: sikkerhet og trygghet, sosiale nettverk, mat og drikke, samt fysisk aktivitet.

Livskafeene er arenaer hvor nye muligheter for et godt liv kan vokse fram. Deltakerne inspirerer hverandre ved å dele tips og erfaringer. Ved å rette fokus mot ressurser og enge muligheter i et hyggelig fellesskap, styrkes livsglede og helse. Pensjonister fungerer som sirkelledere og lokale koordinatorer fra kommunen legger til rette og gir støtte

For mer informasjon om livskafeer som er i gang i Sarpsborg, kontakt lederne ved de to frivilligsentralene eller Bente Holm Sælid, tlf. 913 67 754.

Mer om Thranetrimmen

Trim tilrettelagt for eldre starter opp igjen etter sommerferien. Det blir trim hver fredag klokken 10.00 på Sarpsborg frivilligsentral. Trimmen ledes av en fysioterapeut, og det er frivilligsentralen sammen med fysioterapitjenesten i kommunen som samarbeider om dette.

Sarpsborg Øst Frivilligsentral

Sarpsborg Øst Frivilligsentral holder til i Skjeberg administrasjonsbygg og er et treffpunkt for frivillige på østsiden av Glomma. Frivilligsentralen byr blant annet på aktiviteter som Hobbykafé, dataopplæring for seniorer, Seniornett og Handletralle ved Vartun og Haugvoll.

Les mer om Sarpsborg Øst Frivilligsentral her