>Influensavaksinasjon 2022/2023

Innhold

ikon vaksine

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Influensavaksinasjon 2022/2023

Publisert: 30.09.2022 – Oppdatert: 02.01.2023

Alle som er 65 år eller eldre, barn og voksne med underliggende sykdommer, eller gravide og andre risikogrupper, bør ta influensavaksine.

Les mer om hvem som bør ta influensavaksine på Folkehelseinstituttets nettside.

  • I uke 43 startet massevaksinasjon for alle som er 65 år eller eldre ved vaksinasjonssenteret i Valaskjold omsorgssenter.
  • Voksne (18 år eller eldre) med underliggende sykdommer kan ta vaksinen hos fastlegen, apotek eller vaksinasjonssenteret fra uke 43. Dette gjelder også for gravide. Ved vaksinasjonssenteret trenger de ikke time, men kan komme når de vil i åpningstiden fra uke 43. Husk dokumentasjon fra Helsenorge, resept eller annen dokumentasjon.
  • Barn med underliggende sykdom kan vaksineres hos fastlegen, men vaksinasjonssenteret har også et tilbud om vaksine. Se også lenger ned på siden for tilbud om nesespray vaksinen til barn i risikogrupper.

Pris

Influensavaksinasjon ved vaksinasjonssenteret koster 200 kroner. Betaling med kort eller vipps. (I 2020 og 2021 var dette gratis da kommunene fikk refundert utgifter fra staten, i år er det ikke de samme ordningene)

Fra uke 45 er det også muligheter for å ta Pneumokokkvaksine. Denne koster 500 kroner ved vaksinasjonssenteret i Valaskjold omsorgssenter.
Les mer om pneumokokkvaksine her

Risikogrupper, også de som er 65 år eller eldre, kan ta vaksinen hos fastlegen eller apotek. Ved vaksinasjon hos fastlegen eller ved apotek, gjelder egne priser. Merk: Barn med underliggende sykdom kan vaksineres hos fastlegen.

Fluenz Tetra, nesespray vaksine for barn

Barn kan ta vaksine hos fastlegen eller ved vaksinasjonssenteret, men det gis også tilbud om Fluenz Tetra. Nesespray vaksinen er et alternativ til den vanlige influensavaksinen. Den er til barn mellom 2 år til og med 17 år, og er forbeholdt de som risikerer alvorlig sykdom hvis de blir syke med influensa. Det koster 200 kroner.

Vaksinasjonssenteret tilbyr nå også vanlig influensavaksine til barn.

Fastleger har også anledning til å tilby vaksine i form av nesespray, men hør med fastlegen om dette er at alternativ.

Du trenger ikke bestille time, det er bare å komme.

Åpningstid: mandag-torsdag 08.30-15.00.

Sted: Vaksinasjonssenteret i Valaskjold omsorgssenter, Trompetveien 5

 

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ta pneumokokkvaksine samtidig med andre vaksiner, for eksempel mot influensa og korona?

Pneumokokk- og influensavaksine kan gis samtidig, men de bør gis i hver sin arm. Det bør gå en uke mellom koronavaksine og pneumokokkvaksine. Merk: På grunn av behov for påfyll av vaksiner, tilbys pneumokokk fra uke 45.

Les mer her pneumokokkvaksine her (FHI).

Kan jeg ta koronavaksine og influensavaksine samtidig?

Det er mulig å ta vanlig influensavaksine og koronavaksine/oppfriskningsdose samtidig, så lenge vaksinene settes i hver sin arm.

Sykehjemsbeboere får derimot en forsterket variant av influensavaksinen, og bør vente minimum syv dager mellom de tar vaksine mot influensa og vaksine mot korona.

Les mer om å ta koronavaksine og influensavaksine samtidig her (FHI).

Ikke i risikogruppe?

Dersom du ikke er i en risikogruppe og du ønsker vaksinen, kan du kontakte fastlege eller apotek. Da gjelder egne priser.