>Nygårdshaugen aktivitetssenter

Innhold

Kontakt oss

Vakttelefon:
907 11 265 / 907 96 704

Besøksadresse:
Engsmyrveien 17
1739 Borgenhaugen

Postadresse:
Postboks 237
1702 Sarpsborg

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nygårdshaugen aktivitetssenter

Publisert: 27.06.2022

Nygårdshaugen arbeids- og aktivitetssenter er for mennesker med bistandsbehov. Vårt motto er «Et godt sted å være» Velkommen til oss!

Nygårdshaugen arbeids- og aktivitetssenter skal være en arbeidsplass der arbeidsoppgaver og aktiviteter oppleves som meningsfulle.

Arbeids- og aktivitetssenteret skal sikre at det er høy kvalitet på de tjenestene som gis og tilbys. Det betyr et tilrettelagt arbeids- og aktivitetstilbud som gir trivsel og sosialt felleskap.

Fagkunnskap, individuell utvikling og tilretteleggelse, samt fleksibilitet, stabilitet og forutsigbarhet er et overordnet mål for senteret.

Aktiviteter

Nygårdshaugen arbeids- og aktivitetssenter har et allsidig spekter av aktiviteter som blant annet:

 • Utedag i nærmiljøet
 • Dyrking av urter, frukt og bær samt litt grønnsaker
 • Safting og sylting av egne bær fra vår sansehage
 • Terapiriding
 • Skruepakking
 • Pakking av ulike hårprodukter
 • Ulike aktiviteter tilknyttet de ulike årstidene
 • Terapibading
 • Vi har også «sangstund», ulike former for dans, helsestudio/ gym i egen gymsal og «Fysmus»( fysisk motorisk trening etter musikk)
 • Grillhytte med ulike aktiviteter 

Sanseavdelingen/Snoezelen

Les om sanseavdelingen

Sanserom ved Nygårdshaugen aktivitetssenter

Nygårdshaugen arbeids- og aktivitetssenter har en meget godt utbygd og anerkjent innendørs snoezelen/sanseavdeling.

Snoezelen er et fritidstilbud og er et viktig konsept ved aktivitetsenteret. Det er en multisensorisk avdeling, som oppmuntrer til aktiv bruk av sansene.

Snoezelenkurs avholdes ved behov en gang i året (høsten) for ansatte i Sarpsborg og for andre interesserte kommuner. Mulighet for å leie plass og inngå en halvtårskontrakt ved Nygårdshaugen arbeid- og aktivitetsenter.

Kontaktpersoner for pris, bestilling eller omvisning:

Sanseteamet ved Dan og Grethe, telefonnummer 982 86 569

Avdelingen består av seks ulike sanserom og en sansegang:

 • To «hviterom»/avslapningsrom: et rom med musikkseng, kulestol og lyseffekter og et rom med stor madrass, saccosekk, boblerør og ulike lyseffekter
 • Ballrom: Et rom med en stor ballbinge og lys/farge effekter
 • Det blå rommet: Et rom med to massasjestoler, en løvbladstol, samt musikk og lyseffekter

I tillegg har senteret et boblebad som faste brukere av senteret kan benytte, det vil si at boblebadet ikke er for utleie.

Nygårdshaugen har et åpent fritidstilbud annenhver onsdag kveld (i lik uke), som tilbyr leie av sanseavdelingen. Pris per time i 2019 er 80 kroner. Du kan få to timer gratis. Kvelden innbyr til et hyggelig samvær, hvor du også kan få kjøpt mat og drikke i senterets kantine. Her ligger det også informasjon om de ulike sanserommene.

Sansehagen

Les mer om sansehagen her

Nygårdshaugen aktivitetssenterSenterert har også en ny og flott utendørs sansehage med ulike apparater, sansestier med blomster, frukttrær og bærbusker.

I sansehagen er det også en grillhytte. Det er et møtested for alle til å ha det sosialt og hyggelig. Hagen er under stadig utvidelse med ulike ønsker og behov, som er tilpasset vår brukergruppe.

Brukerrådet

Les mer om brukerrådet

Trivsel er viktig for alle ved Nygårdshaugen arbeids- og aktivitetssenter. Vi ønsker at brukere og ansatte skal ha en meningsfylt hverdag, hvor vi kan være med på å påvirke innholdet i hverdagen vår.

For at brukerne våre i størst mulig grad skal ha mulighet til å påvirke vår hverdag, har vi opprettet et brukerråd. Det består av fire brukere og tre ansatte. Sammen fremlegger rådet ulike aktivitetstilbud og hverdagslige utfordringer, som vi i forkant har fremmet/ diskutert på allmøtet vi har en gang i måneden. Saker vi ønsker rådet skal ta opp, skriver vi ned på et ark og legger i brukerrådets postkasse.

Personalgruppen

Les mer om personalgruppen her

Personalgruppen er tverrfaglig sammensatt. For kontaktopplysninger til ansatte, se ansattsøk