>Aktive sammen

Innhold

Illustrasjonsbilde barn fritid

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Aktive sammen

Publisert: 01.02.2024

Trenger du økonomisk eller praktisk hjelp slik at barnet ditt kan delta i fritidsaktiviteter?

"Aktive sammen" har som mål å hjelpe barn ut i fritidsaktiviteter, og er et prosjekt under Frivilligsentralen Sarpsborg og Virksomhet kultur i kommunen.

Aktuelt for din familie?

Trenger du økonomisk eller praktisk hjelp slik at barnet ditt kan delta i fritidsaktiviteter? Vi ser etter familier som trenger hjelp til at barn og unge kan komme i gang med fritidsaktivitet.

Dette kan vi hjelpe til med:

  • sette familien i direkte kontakt med aktiviteten
  • hjelpe barnet å finne sin plass i aktiviteten
  • skaffe utstyr til aktiviteten
  • å hjelpe til så barnet kommer seg til/fra aktiviteten
  • hjelpe til med å søke om tilskudd til medlemsavgift

Kan dette være noe for din familie?  Kontakt Susan Myrdahl Wehler på e-post susan-myrdahl.wehler@sarpsborg.com eller tlf. 415 75 073. 

Hvem kan delta

Barn i alderen 6 til 12 år. På sikt har vi også et ønske om å utvide tilbudet til barn og unge inntil 16 år, og etablere et samarbeid med flere instanser som kan hjelpe til med å rekruttere deltakere i prosjektet.

Kontaktinformasjon

Kontakt Susan Myrdahl Wehler på e-post susan-myrdahl.wehler@sarpsborg.com eller tlf. 415 75 073. 

Om prosjektet

Sarpsborg frivilligsentral var i 2022 en av syv frivilligsentraler i Norge som ble plukket ut til å delta i pilotprosjektet "Aktive sammen". Målet er å teste ut en metode for å inkludere barn og unge med behov for støtte, i organiserte fritidsaktiviteter sammen med andre barn.

Prosjektet ledes av Norges frivilligsentraler og bygger på Fritidserklæringen, om at alle barn, uavhengig av foreldrenes økonomiske og sosiale situasjon, skal ha mulighet til å delta jevnlig på minst èn organisert fritidsaktivitet sammen med andre barn. Sarpsborg frivilligsentral i Sarpsborg kommune følger opp prosjektet lokalt.

Arbeidsmetoden vi benytter i dette arbeidet heter "Aktive sammen".

Les mer om prosjektet "Aktive Sammen" på nettsiden til Frivilligsentralen Sarpsborg.

Prosjektet er finansiert av Bufdir og Sparebankstiftelsen DNB. 

Vil du bidra som frivillig?

Det er behov for frivillige som ønsker å bidra slik at flere barn og unge kan delta i fritidsaktiviteter. Vi trenger deg/dere som kan sette av litt tid i uka til å hjelpe barn ut i fritidsaktivitet.

Det er barnets interesser, valg av aktiviteter og behov for støtte, som avgjør hvilke oppgaver som må løses for å få barna med i de ulike fritidsaktivitetene.

Du vil få innføring i arbeidsmetoden "Aktive sammen", oppfølging og veiledning, faglig påfyll underveis, samt tilbud om å utveksle erfaring med andre frivillige i prosjektet.

For å være med må du være over 18 år, levere politiattest, undertegne taushetserklæring og gjennomføre intervju før oppstart. Er dette interessant for deg?

Kontakt Susan Myrdahl Wehler på e-post susan-myrdahl.wehler@sarpsborg.com eller tlf. 415 75 073.

Fritidsaktiviteter for barn og unge i Sarpsborg

Her finner du en oversikt over ulike fritidsaktiviteter for barn og unge i Sarpsborg.