>Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokkens logo

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Den kulturelle spaserstokken

Publisert: 03.01.2023

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre.

Den kulturelle spaserstokken er et samarbeid med Viken fylkeskommune, som også tilbyr årlige tilskudd til kommunene. Det er kommunene som har ansvar for program og gjennomføring av kulturarrangementene gjennom året.

Les mer her om  Den kulturelle spaserstokken i Viken fylkeskommune

I Sarpsborg kommune har vi følgende tilbud knyttet til Den kulturelle spaserstokken:

Musikkbrunch

I Sarpsborg er musikkbrunch et svært populært lavterskeltilbud. Konsertene foregår på formiddagen, og vi forsøker å ha opptil fire konserter av denne typen hvert år. En av konsertene er i samarbeid med koret SeniorScena 5-56 "Allsang på scena".

Både lokale og profesjonelle utøvere entrer scena under de forskjellige konsertene, og det benyttes ulike scener på blant annet Sarpsborg scene og Filadelfia til arrangementene. I tillegg til musikk får publikum også bevertning. Frivilligsentralen Sarpsborg hjelper til med å legge til rette og servere. Billetter til musikkbrunch kan kjøpes på nett eller via iSarpsborg (som også hjelper de som ikke håndterer nettkjøp)

Høstens program ved Den kulturelle spaserstokken

Onsdag 27. september kl. 11.00-13.45
Sted: Filadelfiakirken Sarpsborg, Astridsgt. 18

Eldrerådet i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken inviterer til markering av Eldredagen.

Program:

11.00 Velkomst ved leder i Eldrerådet, Solbjørg Lervik
11.05 Offisiell åpning ved ordfører Sindre Martinsen-Evje
11.15 Foredrag om nettsvindel ved politikontakt Pål Brandstorp
12.00 Snitter, wienerstang og kaffe
12.45 Musikkbrunch serverer underholdning: "Elvis & kongen", en konsertforestilling som ikke bare formidler sangene Elvis var mest kjent for og glad i - men også historiefortelling om Elvis og hvordan det var å være nær tidenes største rockestjerne. Renate og Morten Gjerløw Larsen har sammen med Trond Gilberg laget 3 forskjellige forestillinger om Elvis, dette er nærmest en "best of-versjon"

Konsert med Seniorscena 5-56 og elever ved Kulturskolen

En litt annerledes musikkbrunch hvor Seniorscena og elever fra kulturskolen inviterer til konsert. Det blir også allsang.

Sted: Filadelfiakirken Sarpsborg, Astridsgate 18, 1706 Sarpsborg
Tid: Mandag 20.november kl. 17.00-19.00

Merk tidspunktet som denne gangen er lagt til ettermiddagen. Konserten varer en god time med start kl. 17.00. Dørene åpner kl. 16.30.

Etter konserten blir det servering av wienerstang og kaffe i Filadelfiakirkens kafélokaler. 

Av hensyn til serveringen ønsker vi at alle som kan, kjøper billett på forhånd. Billetter koster 150 kroner, inkludert konsert og servering. Billetter kan kjøpes på ticketco.no

Trenger du hjelp til å kjøpe billett, kan du få hjelp hos iSarpsborg i Torggata 15 (åpent mandag til fredag kl. 10.00-14.00). Husk bankkkort, de tar ikke kontanter.

Det kan også bli billettsalg i døra (husk kort), men vær oppmerksom på at det kun selges 190 billetter til dette arrangementet. Derfor anbefaler vi å kjøpe billett i forkant.

Institusjonskonserter

Hvert år holdes det fire institusjonskonserter ved alle kommunens institusjoner. Det vurderes også mulighet for en egen konsertrunde i sommerferien. Seniorscena 5-56 har også en runde med egne konserter i institusjoner.

Dette tilbudet er for de som bor på institusjonene. Invitasjon og påmelding sendes ut i egen mail direkte til institusjonene.

 

Gyldne Øyeblikk på Borgarsyssel museum

Gyldne Øyeblikk er "en tidsreise" tilbake til 50-tallet, som skjer i arbeiderleiligheten i Wegenerbrakka på Borgarsyssel museum. Her vil museets gode formidlere presentere tidstypiske gjenstander som sendes rundt og utforskes med hendene, og de vil også legge opp til en samtale om samfunnet i Sarpsborg og det å være barn, mann og kvinne på 1950-tallet. 

Her serveres kaffe og kaker som var typisk for denne perioden, og det flettes også inn et par sanger eller hits fra denne tiden, som avspilles på en gammeldags radio.

Dette tilbudet er for demenspasienter ved institusjonene. Invitasjon og påmelding sendes i egen mail direkte til institusjonene.

Seniorscena 5-56

Seniorscena gruppebilde

Dette er byens flotte seniorkor! Et kor som er med på å spre glede gjennom sine øvelser, og også sine fine konserter til publikum og institusjoner. Seniorscena 5-56 er en glad gjeng med voksne damer og herrer som liker å synge. Mottoet deres er å ha det gøy, samtidig som de ønsker å glede andre med sin sang og muntre påfunn. Sang og musikk er billig og god medisin for å leve lenge og ha det bra.

Dirigent og inspirator er Julius Harildstad.

Seniorscena øver hver torsdag fra kl. 11 til 13 i kulturskolens lokaler i St.Marie gate 81/87, 1702 Sarpsborg (gamle EPA). Her er det plass til flere, hvis du har lyst til å være med.

I tillegg til tilbudene nevnt over, samarbeider vi også med Kulturskolen for seniorer og Sarpsborg seniorskole om foredrag 2-3 ganger hvert halvår. Les mer her Sarpsborg kommune - Kulturskolen for senior

Ta kontakt med oss

Ønsker du å bidra med noe til Den kulturelle spaserstokken eller har spørsmål? Kontakt kulturskolekonsulent Linn Sørvig på e-post linn.sorvig@sarpsborg.com