Litteraturuka

Litteraturuka i Sarpsborg

Det blir litteraturfest for både store og små i uke 45 i 2023 også.
Biblioteket har hovedansvar for Litteraturuka, og her er årets program.

Årets program

Mange av arrangementene i Litteraturuka er gratis, mens noen må du kjøpe billett til.

Skrivekonkurransen 2023

Den kulturelle skolesekken i Sarpsborg fortsetter samarbeidet med ORD-dagene og Roald Dahl-museet i Great Missenden om Skrivekonkurransen for elever i 7. klasse. 318 historier deltok i fjor, og vi håper på å slå denne rekorden. I år er temaet for skrivekonkurransen «Den mystiske boken» inspirert av Roald Dahls forfatterskap, og at vi snart får et nytt bibliotek her i kommunen. Premien er billetter til oppsettingen av «Den fantastiske Mikkel Rev» på Nationaltheateret, og vinnerne kåres i begynnelsen av november.

Se resultatene fra fjorårets skrivekonkurranse her

Årets tema 

Tema for Litteraturuka 2023 er «Ressurser og rikdom». Det er også årets tema i jubileumsstafetten til Nasjonaljubileet 2030 - Norge i 1000 år, som Sarpsborg og Olavsdagene er en del av. I 2026 skal Sarpsborg være vertskap for feiring.

Historikk

Okkupasjonsårene var en merkelig tid. Radioapparatene var tatt, avisene propaganda og kinoen skulle helst ikke besøkes, men folk stormet til biblioteket for å låne bøker. Ut fra okkupasjonstidens lesetrang ble det sådd noen litterære frø i Sarpsborg. Frø som siden 1949 har spiret og grodd til det vi i dag kaller Litteraturuka i Sarpsborg. Norges eldste – og Europas nest eldste litteraturfestival. Kilde: «Bokmessen i Sarpsborg 50 år: 1949-1999», Ivar Roset.

Les mer om historikken her.

Kontakperson:

Anette Thorvik, Sarpsborg bibliotek

Litteraturuka