>Amalie er en av framtidens ledere

Innhold

Onsdag fikk Ida Amalie Onstad tildelt prisen som en av fem unge ledere i kommune- og helse-Norge

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Amalie er en av framtidens ledere

01.06.2022

Onsdag fikk Ida Amalie Onstad tildelt prisen som en av fem unge ledere i kommune- og helse-Norge. – Jeg ble overrasket og glad, og det blir kjempespennende å se hva lederprogrammet innebærer, sier hun.

Til daglig er Amalie beredskapsrådgiver i Sarpsborg brannvesen. Hun ble ansatt i 2018, har en master i samfunnssikkerhet og beredskap, og kom fra jobb i Kriminalomsorgen.

Det var lederen hennes, Terje Surdal, brannsjef i Sarpsborg, som nominerte henne til kåringen «Fremtidens unge ledere i kommune- og helse-Norge» Dette er en kåring av fem unge ledere som er fremtidens leder i kommune- og helse-Norge. Det er KLP (Kommunal Landspensjonskasse), AFF (Stiftelsen Administrativt Forskningsfond ved Norges Handelshøyskole) og Fagforbundet som står bak tildelingen.

Som helt ny, og eneste kvinne på beredskapsavdelingen, markerte hun seg tidlig som en svært viktig ressursperson, forteller Surdal. – Amalie er svært faglig dyktig, men er også en kollega som ser menneskene rundt seg. Det gjør henne til en høyt verdsatt medarbeider, som var en åpenbar kandidat til denne prisen i mine øyne, fortsetter han.

Deltar på lederutviklingsprogram

Det er andre gang at «Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge», kåres. Over 130 kandidater ble nominert i år. Med «Fremtidens ledere» menes ledere i starten eller etableringsfasen av sin lederkarriere, som tar ansvar på en forbilledlig og fremtidsrettet måte.

Premien er deltakelse, inkludert opphold og reise, på AFFs anerkjente lederprogram – Solstrand Accelerate. Premien har en verdi på omtrent 250 000 kroner.

Jeg er stolt og imponert over Amalie, og synes det er svært gledelig at en av våre unge og dyktige lederemner får en slik anerkjennelse, sier direktør teknisk Hasse Ekman.

- God ledelse er viktig og har kanskje aldri vært viktigere enn nå etter pandemien. I en tid med stort arbeidspress settes det stadig større krav til ledere som skal beholde og mobilisere de ansatte, sier Gro Myking, juryleder for kåringen og konserndirektør for kommunikasjon og marked i KLP.

Juryens begrunnelse:

Ida Amalie Onstad jobber som beredskapsrådgiver i Sarpsborg brannvesen. Hun markerte seg tidlig som en viktig ressursperson i organisasjonen, som er blant de 20 største blant landets 199 brannvesen. Juryen lot seg raskt imponere av nominasjonen av Ida Amalie og hennes fokus på å løse samfunnsoppdraget gjennom fokus på fag, tverrfaglighet og samhandling på tvers i regionen. Kandidaten har et stort, viktig og bredt ansvar som har utvidet seg i takt med hennes egen utvikling og langt utover slik stillingen var tenkt. Ida Amalie er handlekraftig, hun ser sine kolleger, har en helhetlig tilnærming til samfunnsoppdraget og viser sterke verdier, og juryen mener dette er kvaliteter som gjør kandidaten til en verdig vinner av Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2022.