>Ber hytteeiere sjekke hyttene sine

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ber hytteeiere sjekke hyttene sine

Publisert: 22.01.2024 Av: Ole Christian Foss

Med mildværet opplever flere problemer med vannlekkasjer i hus og hytter. De som har hytte i Sarpsborg oppfordres til å se til denne.

Sarpsborg kommune registrerer mandag at vannforbruket har økt i enkelte områder hvor det er flere hytter. Områdene som har økt forbruk er Bukkenes, Gressdal, Nøtsund, Dusa, Bauen og Nordre Karlsøy. Vi har ikke nøyaktig kjennskap til hvor forbruket har økt.

Det kan også være flere steder hvor hytteeiere bør se til eiendommen sin så snart det er forsvarlig å kjøre. Kanskje kan hytteiere også ta kontakt med hyttenaboer eller andre bekjente i nærområdet for å se til hytta.

Flere årsaker til problemer

For både hus og hytter så er grunne vannrør, kalde rom, dårlig drenering og pakninger blant de vanlige årsakene til at kraner og rør sprenges. Det anbefales god isolasjon, å unngå trekk på rør, og å sørge for varme i alle rom når man reiser vekk over tid, om vinteren.

Vannskader oppstår også lett fordi takrenner, avløp og sluk er tette.
I kjellernedganger bør det også sjekkes avløp er renset slik at det ikke blir oversvømmelser.

Står boligen eller hytta i nærheten av trær er det også greit å vite at greiner som brekker og faller ned er blant de største årsakene til skader på tak. Også tak og takrenner bør sjekkes. Store snømengder på tak kan føre til vanninntrengning ved både pipe, ventiler og taktekking ved takrennene når mildvær med regn setter inn.

Om uhellet er ute

Dersom du opplever vannskader på hus og hytte må du kontakte forsikringsselskapet ditt og privat aktør/rørlegger så snart som mulig.