>Ber innbyggere redusere vannforbruket

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ber innbyggere redusere vannforbruket

Publisert: 19.09.2022

Vi må be alle innbyggere øst om jernbanen og Glomma, i Skjeberg og mot Ise, om å begrense vannforbruket mest mulig en god periode fremover.

En av kommunens trykkøkere som sørger for å pumpe vann har i løpet av natt til mandag blitt ødelagt og sørget for å oversvømme pumpestasjonen hvor den står. Det gjør at innbyggere i høyereliggende strøk kan få redusert trykk i vannkranene sine.

Berørte har blitt informert via sms, men normalen er at de på Komperød er utsatt.
Vi har siden natt til mandag hatt alle våre mannskaper i sving, og jobber for at beboerne ikke skal miste vannet fullstendig. Vi forsøker nå å få fyllt opp vannivået i bassengene våre igjen.
- Det er dessverre lang leveringstid på nødvendige deler, og reserver av vannforsyning er mer usikker når denne stasjonen er ute av drift. Vi er derfor avhengig av at innbyggerne fortsatt bruker så lite vann som mulig i noen uker fremover. Vi retter en stor takk til alle som har fulgt oppfordringen vår. Dette har hjulpet oss og innbyggerne på Komperød og andre høyereliggende områder veldig, og det utgjør en stor forskjell på hvor mye eller lite vann de har tilgjengelig, sier virksomhetsleder Vann og avløp, Stein Solheim Olsen.

 

For best mulig bistand er det ønskelig at det brukes minst mulig vann i følgende område: 

- Det viktigste området er fra Rådhusveien og til Stasjonsbyen øst om jernbanen, slik at vi ikke tærer for mye på det vannet vi har i bassenget på Sandbakken. Vi er svært takknemlige for at innbyggerne uansett bidrar ved å bruke minst mulig vann, sier Solheim Olsen. 

Kart som viser område som bør redusere vannforbruket