>E-sport på Hannestad fritidsklubb

Innhold

Klubbansvarlig Linn Selvig og klubbmedarbeider Tone Nome ved Hannestad fritidsklubb som har fått egen avdeling med e-sport.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

E-sport på Hannestad fritidsklubb

Publisert: 10.11.2023 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Både små og store har gledet seg, og nå har endelig en splitter ny avdeling med e-sport åpnet i Hannestad fritidsklubb.

- Veldig morsomt og bra! Patrick Hasle-Finstad (10) og bestekameraten Elias Brekke Utne går i 5.klasse ved Hannestad barneskole, og har inntatt plassene bak hver sin splitter nye skjerm. Med headset, skjerm og lysende led-tastatur går det unna. 

- Det er ingen tvil om at det har blitt mer trøkk i besøket, mange har ventet lenge. Hit kan barn og unge som har lyst ta turen, og det er et gratis tilbud, oppfordrer klubbansvarlig Linn Selvik. 

Sarpsborg kommune har fra før av tilbud om e-sport i Ungdommens kulturhus (UK), og har fått hjelp derfra til å etablere en ny avdeling i fritidsklubben på Hannestad. Totalt ti nye maskiner og skjermer som de unge kan bruke til gaming, står langs veggene.

- For de yngste er blant annet spill som Roblox, Among Us og Rocket League tilgjengelig, og de eldste har tilgang til litt flere spill, sier Selvik. Hver enkelt får spille i 45 minutter, og det er ikke noe problem å fylle opp gamingstolene.

Støtte fra Bufdir

Allerede i 2020 startet arbeidet med å videreutvikle fritidsklubben på Hannestad, og "Utvikling av Hannestad fritidsklubb" ble tildelt 1.150 000 kroner i treårig prosjektstøtte fra Bufdir. På grunn av pandemien ble prosjektperioden forlenget til november 2023.

Bakgrunnen for prosjektet var at klubben trengte økt satsing for å få videreutvikle tilbudet, utvide åpningstiden, og ønsket om mer målrettet og attraktivt tilbud for fritidsklubbens målgruppe og særlig i alderen 12 til 15 år.

-Lokalene er gamle, men med potensiale for oppgraderinger og modernisering som var mer tilpasset og innbydende for dagens ungdomsmiljø, opplyser teamleder Camilla Michelle Andersen.

Nylig gikk endelig dørene opp for det nye tilbudet. Gjett om Patrick, Elias og de andre unge har ventet?

Tilbyr søndagsåpen klubb

- E-sport på fritidsklubben er skikkelig bra. Nå kan jeg lære meg å spille på data også, sier Patrick begeistret. Hjemme har han playstation, og er ellers aktiv i fotball. Han har gledet seg til den nye avdelingen kunne åpne opp.

- Vi har hørt om det helt siden starten fordi søsteren min har gått på klubben, så jeg begynte å vente med en gang jeg fikk lov til å begynne her. Det var i høst da jeg begynte i 5.klasse, sier Patrick.

Fritidsklubben holder åpent for 5. til 7.klasse torsdager kl. 14-17 og fredager kl. 17-21. Ekstra gjevt er det også at Hannestad nå tilbyr søndagsåpen fritidsklubb for de eldste: 8. til 10.trinn fra kl. 16 til 20.

Mer om kommunens fritidsklubber