>Flinke elever i skrivekonkurransen

Innhold

Skrivekonkurransen for 7.klassinger, Mina Viola
Skrivekonkurransen for 7.klassinger 2023, Rikke
Skrivekonkurransen for 7.klassinger 2023, Eivind Larsen
Skrivekonkurransen for 7.klassinger, Johanne

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Flinke elever i skrivekonkurransen

Publisert: 14.11.2023

Sarpsborgs 7.klassinger har vist skriveglede som aldri før, hele 328 bidrag kom inn til årets Skrivekonkurranse. Under Litteraturuka fikk årets vinnere overraskende besøk og premie.

Har du hørt om den forsvunnede landet, De fire mystiske elementbøkene del 1 eller Begynnelsen på en farlig reise? Alle tre var vinnertitler i årets skrivekonkurranse for 7.klassingene.

I over 10 år har Litteraturuka i samarbeid med ORD-dagene invitert kommunens 7.klassinger til skrivekonkurranse. I år er ikke Skrivekonkurransen en del av Litteraturuka, men har i stedet blitt en fast del av Den kulturelle skolesekken. Skrivekonkurransen inspireres av og bygger på Roald Dahl og forfatteres tilhørighet til Sarpsborg, hans forfatterskap og liv.

Mystiske bøker

Sist uke ble årets vinnere kåret, og det var Rikke Olsen i klasse 7A ved Kurland barneskole som gikk helt til topps.Vinneren får i tillegg til diplom og gavekort med seg hele klassen på tur til Oslo for å se forestillingen "Den fantastiske Mikkel Rev", basert på Roald Dahls bok.

Rikke har skrevet historien "Det forsvunnede landet", som handler om to jenter som finner en mystisk bok. Den viser seg å tilhøre det forsvunnede landet, og her står alt om landet og historien bak. Jentene må reise rundt til flere land for å finne koordinatoene til hvor dette landet ligger, for å finne den som eier boka. Bare sånn kand et forsvunnede landet komme tilbake. Det er ingen lett jobb, for det er onde mennesker på utkikk etter boka for å sikre seg makt over det forsvunnede landet.

Årets 2.plass gikk til Johanne Heistad Marberg på Borgen barneksole, med teksten "De fire mystiske elementbøkene Del 1". Historien handler om en vennegjeng som finner en mystisk bok på det nye biblioteket, og den drar dem inn i en historie som viser at tre ulike bøker blir kastet i havet, på en vulkansk øy og over toppen av et høyt fjell.

Ny rekord

Årets konkurranse har virkelig engasjert.

-Vi har hatt rekordmange deltakere i år, det kom inn 328 historier, sier Thomas Winther fra ORD-dagene. Det gjorde juryens jobb ekstra vanskelig. Nivået var veldig høyt blant elevene, men vinnerne utmerket seg.

Nesten alle barneskolene i Sarpsborg deltok i år, men Kurland barneskole deltok med flest. Hele 61 innsendte historier kom derfra, og Mina Viola Karlsson fra 7C gjorde det superbra. Med historien "Begynnelsen på en farlig reise", endte hun på en solid 3.plass. Denne historien handler om en jente som finner en gammel bok på bestemorens loft. Via boken kan hun kommunisere med sin tipp oldemor, men plutselig begynner alt å snurre før hun våkner opp i et mystisk land. Der må hun begynne på en farlig reise..

Grålum barneskole sendte inn 48 bidrag i år, Hannestad 44, Tindlund 42 og Hafslund barneskole 40 historier. Ekstra overraskende var det likevel at to av de tre historiene som gikk til topps var skrevet av elever på Kurland skole, akkurat som i fjor.

I år ble også historien med best tittel tildelt en premie. Den var det Eivind Larsen fra 7B på Grålum skole som fikk, med tittelen "Hæ? B heus iustus liber", som er latinsk.

- Denne tittelen var kreativ og gjorde oss nysgjerrige. Selve historien var også fantasifull og spennende, sier kulturskolekonsulent Linn Sørvig.

Årets vinnere

1.plass: Rikke Olsen, 7A, Kurland skole med vinnerteksten "Det forsvunnede landet"

2.plass: Johanne Heistad Marberg, 7A, Borgen barneskole for historien "De fire mystiske elementbøkene Del 1" 

3.plass Mina Viola Karlsson, 7C, Kurland barneskole med historien "Begynnelsen på en farlig reise"

I tillegg ønsker juren å gi hederlig omtale til følgende unge skribenter:

  • Aron Emanuel Nilsen Eriksen, Hannestad skole
  • Aisha Manov, 7A, Borgen skole
  • Åshild Karlsøen, 7B, Sandbakken barneskole
  • Mayen Ådalen, 7A, Grålum barneskole