>"Huset" pusser opp kjøkkenet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

"Huset" pusser opp kjøkkenet

Publisert: 18.10.2023 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Takket være 155.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB  blir det nå oppgradering av kjøkkenet for fritidsklubben "Huset" og "Klubb Gledesspreder'n" på Hafslund.

- Det her kommer til å bli så bra! Nå blir det grå benkeplate og grå dører, sier Mari Anne Nygård som er klubbleder for Gledesspreder'n.

Fritidsklubbenes søknad om oppgradering av kjøkkenet på Hafslund var blant fjorårets søknader til Sparebankstiftelsen DNB, og kom gjennom nåløyet. Etter litt utsettelse kommer det fagfolk for å starte arbeidet med å fornye kjøkkenet denne uka.

Viktig møteplass

Kommunens team barn og unge drifter Hafslund fritidsklubb og Klubb Gledesspreder'n, som er et gratis tilbud til barn og unge fra 5. til 10. klasse, samt barn, ungdom og voksne med spesielle behov. Bare på Gledesspreder'n er det mellom 60 og 85 besøkende innom klubben hver onsdag.

Kjøkkenet er flittig i bruk i klubben. Det er stort fokus på matlaging og spising sammen i fritidsklubben, og det serveres mat på klubbdagene. Under matlaging og måltider oppstår gode samtaler, og det skapes fellesskap på tvers av alder, kultur og kjønn.

Populært mattilbud

- De yngste får gjerne hjelpe til i kiosken, og en del hjelper til på kjøkkenet under voksenoppsyn, forklarer Nygård. Sammen med Lars Henrik Olsen og kollegaene i fritidsklubbene på Hafslund gleder hun seg til å få et flottere og mer praktisk og tilrettelagt kjøkken i "Huset". Det er gull verdt både får små og store.

- Det blir blant annet noen nye skap, en ny kokeplate og større kjøkkenvifte. Videre er planen å bytte til ny vask og armatur, bredere overskap som gjør at vi får utnyttet plassen bedre, samt et nytt låsbart skap, sier Nygård entusiastisk mens hun viser rundt. Sist kjøkkenet fikk et løft var i 2012.

- Vi gleder oss veldig til å kunne ta i bruk et oppgradert kjøkken, sier Nygård.

Les mer om fritidsklubbene i Sarpsborg her