>Hvordan er det å sykle i Sarpsborg?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Hvordan er det å sykle i Sarpsborg?

Publisert: 02.05.2024

Hvordan er det å sette seg på sykkelen, og begi seg ut på veiene i kommunen vår? Opplever du sykkelturen din som utrygg, vanskelig eller kanskje helt vidunderlig? Vi er ute etter å høre din mening!

Alle som sykler jevnlig i Sarpsborg kan nå la sin stemme bli hørt om hvordan tilretteleggingen for sykling er – og hvordan det kan bli bedre.

Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever ulike kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. Det er Syklistforeningen som står bak undersøkelsen, og Sarpsborg kommune samarbeider ved å spre denne slik at flest mulig syklende sarpinger gir lyd fra seg.

Frist 30. juni

Jo flere som svarer, jo bedre innsikt kan kommunen få. I september vil vi få svar på om Sarpsborg er bedre eller dårligere å sykle i enn nabokommunene – ifølge syklistene selv. Undersøkelsen er digital og anonym. Frist for å svare er 30. juni.

- Vi ser at det finns en stor interesse for sykling i Norge. Mange vil sykle fordi det er et enkelt, bærekraftig og raskt transportmiddel på korte reiser. Hver person som sykler i hverdagen sparer samfunnet for store penger i helsegevinster. Ved å lytte til syklistene kan kommunene dra viktige lærdommer om hva som trengs for å få dem å fortsette å tråkke, sier Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen.

Gi din tilbakemelding her: www.enkat.net/syklistforeningen

Mer informasjon

Fakta om Sykkelundersøkelsen 2024

Syklistforeningen har annethvert år siden 2008 kåret Norges beste sykkelby. Senest, i 2022, vant Stavanger. Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og en sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. Undersøkelsen vil ligge til grunn for kåringen av Norges beste sykkelby og er åpen fra 22. april til 30. juni.

Det er en digital og anonym brukerundersøkelse, åpen for alle som sykler. Respondentene tar stilling til 28 påstander om sykkeltilrettelegging i kommunen de sykler i. Kommunene vil bli rangert etter seks områder: generell tilfredshet, trygghet, sikkerhet, fremkommelighet, tilgjengelighet, og sykkelens prioritering i kommunen.
Nytt i år er at man kan legge inn sitt personlige ønske om forbedring i et kart.
Resultatene vil bli presentert i september 2024 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Stavanger.