>Klovnebesøk på sykehjem

Innhold

Klokkeklovnene på besøk på Haugvoll sykehjem

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Klovnebesøk på sykehjem

Publisert: 10.11.2023 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

De har allerede klart å skape rørende øyeblikk. Haugvoll og Borgen sykehjem har de siste ukene hatt besøk av Klokkeklovnene som er spesialisert i møte med personer med demens, og det blir flere besøk før jul.

Sarpsborg kommune har avtalt en besøksrekke med Klokkeklovnene i høst. Besøkene finaniseres av eksterne midler. Klokkeklovnene har siden oppstarten i 2010 besøkt en rekke sykehjem, og består av 19 klovner med scenekunstfaglig utdanning som har spesialisert seg på å kommunisere med mennesker som har en demenssykdom.

Møter hver enkelt

Sist uke besøkte klovnene Konrad (Andreas Thoresen) og Viva (Aase Magnhild Sørbø) Haugvoll sykehjem.

- Det var en utrolig rørende opplevelse. De to klovnene tok en besøksrunde hvor de gikk fra beboer til beboer, noen alene, andre i fellesskap, forteller rådgiver Silje Louise Waters i virksomhet kultur. Hver og en beboer ble møtt på sine egne premisser, og det oppsto flere magiske øyeblikk.

Denne uka gikk turen til flere avdelinger ved Borgen sykehjem, og klovnen Pernille (Anne-Marthe Lund Engnes) var med for å skape gode opplevelser for beboerne. Der var teamleder Ann Jeanette Sæther raskt ute med å hilse klovnene velkomne.

- Det første møtet var 100 prosent vellykket. Vi var litt spent på hvordan det skulle gå, men det ble så naturlig og fint, sier Sæther.

- Betyr mye

- De når fram til mennesker som er mye inni seg selv. Vi gjør så godt vi kan for å skape positive opplevelser i hverdagen, det betyr veldig mye både for beboere og medarbeidere, sier aktivitetsansvarlig Torun Sjue ved Borgen sykehjem. Hun holder i aktivitetstilbud i sykehjemshverdagen, og samarbeider blant annet med sanitetskvinnene, Røde Kors og trubadurer som kommer på besøk.

- Men besøket av Klokkeklovnene er noe nytt og annerledes enn det vi har hatt før, og det som er så fint er at de underholder i avdelingene og kan møte hver enkelt, sier Sjue.

Klovnene kommer tilbake med besøk på begge sykehjemmene på fredager fram til jul.