>Låner ut Sarpsborg fengsel til teaterarrangement

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Låner ut Sarpsborg fengsel til teaterarrangement

Publisert: 05.09.2023 Av: Ole Christian Foss

Sarpsborg kommune lar et teater få disponere nedlagte Sarpsborg fengsel ut året.

Bygget i Bryggeriveien 7 på Kurland, ble tatt i bruk som fengsel i 1968. Ved utgangen av 2022 ble det besluttet nedlagt, og Sarpsborg kommune overtok nylig eiendommen gratis fra Staten.

I påvente av at det bestemmes hva kommunen skal gjøre videre med fengselet, har teateret Særp Tropez ønsket å låne bygget til teaterarrangement. Kommunen har godkjent søknad om midlertidig bruksendring, slik at teaterlaget kan ha øvelser og forestillinger der utover høsten og vinteren.

Vil skape liv og røre

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at kommunen har gitt oss muligheten til å være i Sarpsborg fengsel og lage en unik teateropplevelse for folk i Sarpsborg. Det er med stor ydmykhet vi tar over bygget i høst, sier sarping og skuespiller Cici Henriksen – og fortsetter;

- “Særp Tropez - fengselet” lages av særpinger, for særpinger, i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater. Ungdom er en viktig målgruppe for oss, og vi vil blant annet involvere ungdom og unge voksne i dette prosjektet gjennom samarbeid med flere fritidsklubber i byen.

Henriksen forteller at flere av de som står bak prosjektet har flyttet bort fra byen for å jobbe profesjonelt med teater, men at de nå samles med et brennende ønske om å lage en annerledes teateropplevelse og skape litt blest i området.
- Dette blir forhåpentligvis en annerledes, eksplosiv, vakker og rølpete teateropplevelse som både rører og engasjerer innbyggerne, spesielt de som vanligvis ikke liker teater så godt, avslutter hun.

Teateret har betalt 8000 kroner i gebyr for å få midlertidig bruksendring, samt bekostet brannteknisk vurdering for å kunne benytte lokalene ut året.