>Magnus Arnesen på plass i ordførerstolen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Magnus Arnesen på plass i ordførerstolen

Publisert: 12.10.2023

Magnus Arnesen fra Høyre er nå formelt valgt som ny ordfører i Sarpsborg og skal lede kommunen de neste fire årene.

- Da valgresultatet kom var det helt uvirkelig. Det var en fantastisk følelse at vi klarte å oppnå en historisk oppslutning. Jeg sov ikke så mange sekundene den natta.

Se bystyresendingen her.

Arnesen synes det blir veldig spennende å kunne få påvirke og forme framtidens Sarpsborg, men er også opptatt av å se på hele regionen som helhet. Den nye ordføreren har god kjennskap til hele Nedre Glomma. Han er oppvokst på Rolvsøy i Fredrikstad, har hytte på Hvaler og flyttet til Greåker i Sarpsborg i 2005.

- Sånn sett kjenner jeg jo hele Nedre Glomma-regionen veldig godt. Vi kan skape mye sammen i vår region, sier han.

På Greåker bor han sammen med kona og deres tre barn. Mye av fritiden går med til å følge opp barna og deres fritidsaktiviteter, men han slapper også godt av i hagen og har alltid et prosjekt.

- Jeg liker å snekre og holde på med noen prosjekter hjemme, da kobler jeg av og gjør noe helt annet enn jeg pleier, sier det nye ordføreren.

Hektiske dager

Arnesen har tatt permisjon fra jobben som leder for Data Management i Orkla. En hektisk jobb som innebar blant annet å jobbe fram nye IT-løsninger.

Hektiske dager blir det også i jobben som ordfører, og det er han godt vant til. Allerede som 15-åring fikk han jobb ved McDonalds i Storbyen og ved Alvim. En jobb han hadde fra og til i over ti år ved siden av skole, studier og andre deltidsjobber. Han husker det som et flott sted å bli kjent med arbeidslivet.

- Jeg lærte mye. Både det å bli vant til å jobbe, men også det å takle stress og forholde seg til mange mennesker. Jeg fikk også prøve meg litt som leder, sier han.

Etter at han ble utdannet siviløkonom, fikk han en trainee-stilling i en svensk bank. Deretter ble han produktsjef, før veien gikk videre til Markedspartner i Sarpsborg. Med det har han 17 års erfaring fra næringslivet innenfor analyse, teknologi og data.

Nysgjerrig på å lære nytt

Arnesen ønsker å være en tilgjengelig ordfører og gleder seg til å være til stede ved store og små arrangementer. Han gleder seg til å møte nye folk, besøke bedrifter og organisasjoner han ellers ikke ville blitt kjent med. Den nye ordføreren gleder seg også til å følge enda mer med i kulturlivet og idretten og er nysgjerrig på å lære seg nye ting.

- Jeg må innrømme jeg har litt vanskelig med å forholde meg til det symbolske som ligger i en ordførerrolle. Samtidig gleder jeg meg enormt til å ta fatt på jobben som venter, sammen med alle gode kolleger i bystyret. Jeg vil alle i bystyret vel, og tror at alle der også vil meg vel. Dette skal vi fint få til sammen.

Les mer om ordfører og varaordfører her. 

Her er det nye bystyret i Sarpsborg: