>Nå skal det bli bedre lys i lysløypa

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nå skal det bli bedre lys i lysløypa

Publisert: 08.04.2024 Av: Ole Christian Foss

Om ikke lenge starter arbeidet med rehabilitering i lysløypa i Sarpsborg, slik at det blir mye bedre belysning for alle de som ferdes i det flotte løypenettet vårt på Kurland og Lande.

Flere av mastene i lysløypa er mer enn 60 år gamle, og klare for utskiftning. Den 22. april starter arbeidet med å få disse skiftet ut, det blir nytt ledningstrekk mellom mastene, og lysanlegget oppgraderes til LED.

Det gir både bedre lys, og reduserer energiforbruket med 55 – 65 prosent.

Arbeidet var opprinnelig tenkt startet i fjor vinter, men med mye snø og flotte skiløyper, valgte kommunen å utsette oppstarten slik at anleggsmaskinene ikke skulle ødelegge disse. Det er også bedre å utføre rehabiliteringsarbeidet i en periode på året da det er lyst ute, ettersom det ikke alltid vil være lys overalt mens dette arbeidet pågår.

Anleggsmaskiner i løypa

Det er Nettpartner som utfører jobben for Sarpsborg kommune, og innbyggere vil i perioden fram til november kunne møte på anleggsmaskiner i løypa.

Før arbeidet med belysningen starter vil dessuten SILs tur- og lysløypegruppe også gå i gang med sin oppgradering av lysløypa, med å fylle på ny grus på stien.

Vi ber alle som ferdes i løypene om å være oppmerksomme i månedene som kommer.