>Ordføreren testet rullestol i Sarpsborg sentrum

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ordføreren testet rullestol i Sarpsborg sentrum

Publisert: 15.03.2024 Av: Ole Christian Foss

Sarpsborg kommune er opptatt av at byen er godt framkommelig – også for de som sitter i rullestol. Derfor takket ordfører Magnus Arnesen ja til utfordringen, da rullestolbruker Christian Dørum ville la han teste en dag i hans situasjon.

Ordføreren og Dørum hadde også med seg representanter fra Norges Handikapforbund (NHF) lokalt og nasjonalt, i tillegg til representanter fra teknisk i Sarpsborg kommune da de tok seg en runde i sentrum torsdag 14. mars.

På bildene over ses ordfører Magnus Arnesen, innbygger Christan Dørum, Runar Tønnesen fra NHF Sarpsborg, Atle Haglund fra NHF, Gjermund Holmen og Kari Lindqvist fra Sarpsborg kommune. 

Under ordførerens rullestoltur i sentrum, var de innom både restauranter, det nye NAV-bygget, Bydelskontoret i Østre bydel, samt gågata, torget og kjøpesenter med bussterminal.
- Jeg fikk en tøff start på turen i rullestol, og gikk i bakken på første forsøk på å komme over en liten fortauskant da jeg lente meg for langt tilbake, men ellers gikk det forholdsvis greit. Det er fint å få et innblikk i hvilke utfordringer rullestolbrukere møter, i situasjoner vi gående ikke nødvendigvis tenker så mye over. Det kan være små ting som å komme seg inn i lokaler, å krysse veien der det er litt høye kanter, eller å komme seg av og på bussen, sier Magnus Arnesen.

Særlig det siste punktet har Christian Dørum vært opptatt av, og ordføreren oppfordrer fylkeskommunen som har ansvaret for nettopp bussene, til å gå i dialog med Handikapforbundet.

- Samtidig skal vi som kommune se på hvilke områder vi kan gjøre ting bedre, som for eksempel å slipe ned noen fortauskanter og passe på at vi oppfyller alle krav når vi bygger nytt, sier ordføreren.

- Jeg synes det er flott at ordføreren tar denne utfordringen og får en smak på hvordan vi i rullestol har det, sier Dørum.