>Regjeringen gir 5 millioner kroner til områdesatsningen i Østre bydel

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Regjeringen gir 5 millioner kroner til områdesatsningen i Østre bydel

Publisert: 02.05.2023 Av: Ole Christian Foss

Sarpsborg kommunes områdesatsing i Østre bydel er tildelt 5 millioner kroner av regjeringen.

Det kunne kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik fortelle når han møtte Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje og programleder for områdesatsingen Guro Elise Berg i Østre bydel tirsdag.
Også varaordfører Henriette Holt Gausdal og Therese Thorbjørnsen var til stede.

Totalt elleve byer søkte på midler til områdesatsinger før søknadsfristen, og Sarpsborg fikk i dag den gledelige nyheten om at 5 millioner tilfaller kommunens områdesatsing i Østre bydel. Avtalen som kommunen nå inngår med staten har en varighet på fem år. Det er altså snakk om potensielt 25 millioner kroner totalt til områdesatsingen.

- Med disse pengene får Sarpsborg en mulighet til å gjøre en ekstra innsats i sine levekårsutsatte områder. Områdesatsingane er en viktig del av regjeringens bypolitikk, og skal bidra til å utgjevne sosiale forskjeller og levekårsutfordringer, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

- Vi kjenner nå på en enorm glede av at vi med dette kan ta arbeidet med Østre bydel inn i en ny epoke. Et nytt nivå! Dette samarbeidet vi nå får med staten vil ikke bare bety økte midler, men også tilgang på et nettverk med kompetanse på områdesatsinger. Vi står ikke lenger alene med våre utfordringer, men staten står sammen med oss for å løfte Østre bydel, sier en svært glad Guro Elise Berg.

Bo, jobbe, oppleve

Hovedmålet for satsingen i Østre bydel er å bedre levekårene, utvikle bydelen og gi varige endringer.
Arbeidet følger målene i kommunens samfunnsplan 2018-2030; - om å utvikle Sarpsborg til et attraktivt sted å bo, jobbe og oppleve i et bærekraftperspektiv.
I tillegg skal områdesatsingen bygge på kommunens sentrumsplan om å styrke det såkalte «sentrumstriangelet» og utvikle Østre bydel som et kultursentrum med fokus på kultur -, nærings – og offentlige tilbud.
- Med disse pengene har vi mulighet til å realisere planene våre. Det skal vi gjøre sammen med næringslivet, med de som bor i ØStre bydel, med kirkene og moskeene - ja, alle som vil at Østre bydel skal bli et godt og fint sted å være, bo og leve, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje. 

- Dette er full pott til Sarpsborg, jubler Therese Thorbjørnsen.
- Statlig samarbeid om områdesatsingen i Østre bydel og 5 millioner er virkelig bra. Vi har jobbet grundig og lenge med å få dette samarbeidet på plass, og vi har vært i tett dialog med staten hele veien. Vi har blitt lyttet til. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.