>Samlet gamere fra 14 land i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Samlet gamere fra 14 land i Sarpsborg

Publisert: 14.01.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Det er ikke første gang gamere kommer langveisfra for å spille i Sarpsborg. Men 256 deltakere fra 14 nasjoner er i helga samlet for å konkurrere i Super Smash.

- Det er veldig gøy. Vi er størst i Norge og blant de største i Norden når det gjelder det her, sier Ole Martin Pedersen Gjestad som er programleder for KRED (kompetanse- og ressurssenter for datakultur) Norge.

Se også KRED Norge på Facebook

I 2019 ble Smashborg arrangert i Ungdommens kulturhus for første gang, med over 100 deltakere.

- Første gang var vi stolte fordi det kom deltakere fra Sverige, sier Pedersen Gjestad. Siden har arrangementet blitt større og større.

Det ikke vært problemer med å trekke deltakere til turneringen i Sarpsborg to ganger i året, og påmeldingen til denne helgas Smashborg Winter Seasonal fylte seg raskt opp til maks antall deltakere på 256 deltakere. Hele 14 land er representert: Norge (128), Sverige (47), Storbritannia (17), Danmark (6), Tyskland (6), Island (5), Finland (3), Nederland (3), Sveits (2), USA (2), Østerrike (1), Irland (1) og Venezuela (1).

Flere lokaler

- Det ble så raskt fylt opp med deltakere at vi har tatt i bruk flere lokaler. Vi fyller ikke bare Ungdommens kulturhus, men er også så heldige at vi har fått låne lokaler i Sports Club Sarpsborg. Både spinning- og gruppetreningssal er utlånt til turneringen for at vi skal få ekstra plass, sier Pedersen Gjestad. Mange følger dessuten arrangementet som publikummere.

-Vi streamer alt fra Smashborg på våre twitchkanaler, RotaryonEsports, RotaryonTV2 & RotaryonTV3. Ekstra moro er det også at vi får fransk tv på besøk, og de har tv-sending som følges av 700.000 seere, opplyser Pedersen Gjestad.

Det er kun en liten deltakeravgift for å være med, og inntektene går til å dekke premier.De fleste er i alderen 13 til 35 år, og helgens program avsluttes med kåring av turneringens vinnere søndag kveld. Enkelte har kommet med eget utstyr, men mange har fått låne det de trenger av arrangørene.

- Ydmykhet og stolthet

-Det er veldig gøy å få til det her. Å se på deltakerlisten og vite hvor de kommer fra, fyller oss med ydmykhet og stolthet. For en utrolig det har vært og fortsatt er. Noe av det som er utrolig flott, er at vi får vist fram all den kompetansen vi har internt, turneringen arrangeres i samarbeid med unge arrangører, sier Pedersen Gjestad. Smashborg har gitt KRED verdifull innsikt i gjennomføring av arrangement, samarbeid og samfunnsbygging i spillkulturen.

Reise og overnatting sørger deltakerne for selv, og de første kom allerede på torsdag. Deltakerne har fylt opp både hotellrom og overnatter hos private. Det er også én som overnatter i telt, sier Pedersen Gjestad som lover at de satser videre.

-Vi har allerede planer om et større event, sier Ole Martin Pedersen Gjestad fornøyd.