>Snart kan du leie elsparkesykkel i Sarpsborg igjen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Snart kan du leie elsparkesykkel i Sarpsborg igjen

Publisert: 07.03.2024 Av: Ole Christian Foss

Snart vil det igjen være mulig å leie elsparkesykler i Sarpsborg og Fredrikstad. Selskapene Ryde og Voi har fått klarsignal for å sette ut syklene sine før påske - så sant været tillater det.

Selskapene kan plassere ut totalt 1500 elsparkesykler fordelt på de to byene i Nedre Glomma-regionen.

Framkomstmiddelet vil stort sett kunne brukes av alle innbyggerne i Sarpsborg og Fredrikstad, med noen begrensninger. Blant annet sier nasjonale regler at det er 12 års aldersgrense for å kjøre elsparkesykler. Det er også krav om å bruke hjelm til man er 15 år. Sarpsborg kommune oppfordrer alle til å bruke hjelm.

- Elsparkesykler er et flott tilbud til innbyggerne og bidrar til levende byer. Samtidig er vi opptatt av at dette reguleres på en god måte, slik at det også blir en god bruk av framkomstmiddelet, sier Bjørn Lande som er utvalgsleder for plan, miljø og teknikk i Sarpsborg kommune.

Parkering av elsparkesyklene

I Sarpsborg har det ikke vært mulig å parkere elsparkesyklene i gågata, i skolegårder, parker, kirkegårder, lekeplasser, barnehager eller på badesteder – og der det er mulig å parkere, skal de parkeres slik at de ikke er til hinder for andre.

I forbindelse med årets sesong ønsker både Sarpsborg og Fredrikstad kommune å teste ut muligheten som kommunene har for også å regulere parkeringen til kun bestemte plasser.
- Dette kan bli testet i enkelte soner i sentrum. Aktuelle steder å vurdere er området rundt torget, Storbyen og et par områder hvor det erfaringsmessig har vært utfordringer med hensatte sparkesykler. Det vil deretter bli gjort evalueringer på om dette eventuelt skal utvides til flere områder i byen, sier Lande.

Kommunene er ellers opptatt av å hele tiden vurdere om det er områder som er spesielt utsatt med tanke på hensatte og feilparkerte elsparkesykler som skaper problemer. I vurderingen ser man blant annet på informasjon fra reguleringsverktøyet, henvendelser fra innbyggere, og tilbakemelding fra trafikkbetjenter som patruljerer byen. Alt i samarbeid med leverandørene.

Feilparkeringer kan innbyggere enkelt melde inn via appen "Feilparkering". Appen er tilgjengelig i Google Play og App Store. Det kan også meldes om feilparkeringer direkte til Voi og Ryde, og de to leverandørene har forpliktet seg til å hente inn og omplassere elsparkesykler som er feilparkerte.

Hastighetsbegrensninger

I år som i fjor har ferdsel i gågata og på torget i Sarpsborg en satt fartsbegrensning i syklene til 6 km/t. I tidsrommet 23.00 – 05.00 natt til lørdager og søndager er det begrenset til 10 km/t uansett hvor du kjører.

Sarpsborg kommune oppfordrer uansett alle til å kjøre forsiktig og vise hensyn.

 

Innbyggere finner mer informasjon regler og om utleie av elsparkesykler i Sarpsborg, på denne siden: www.sarpsborg.com/elsparkesykler