>Snart klart for UKM

Innhold

Martin Halvorsen rådgiver team barn og unge

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Snart klart for UKM

Publisert: 19.04.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Hvem vil være med på UKM? Flere mellom 13 og 20 år har meldt seg på, men det er plass til flere.

UKM er her ung kultur møtes. Har du noe du har lyst til å vise fram? Fredag 26. april fra kl. 18.00 arrangeres UKM Sarpsborg i Ungdommens kulturhus. Her kan du opptre med alt fra sang, musikk og dans, til teater, cosplay, dataspill, film, utstilling eller annet spennende.

- Vi ønsker å ha med så mange som mulig, og krever ikke at du har lang erfaring. Det viktigste er at du må ha lyst til å vise hva du kan, enten det er å fremføre noe på scena eller stille ut i lokalene, sier rådgiver Martin Halvorsen i team barn og unge.

Møteplass for unge

UKM er en fast møteplass gjennom hele året, hvor ung kultur møtes. Hittil i år har det også blitt arrangert Ung Turné til ungdomsskolene i Sarpsborg, hvor flere fikk opptre for elevene. Videre arrangeres det mye kurs og aktiviteter, for eksempel kurs i redesign, musikkproduksjon, dans, gatekunst og makers club. Alt foregår i lokalene til Ungdommens kulturhus (UK) ved Sarpsborg scene.

Neste uke står den lokale utgaven av UKM for tur, et arrangement der scenen og lokalene er åpne for at unge mellom 13 og 20 år kan vise hva de kan. Noen av deltakerne her får også være med i UKM Østfold, med muligheter for å ta seg til UKM-festivalen med deltakere fra hele landet som samles i Bodø.

Påmelding

Tidligere ble UKM arrangert i Folkets Hus - nå Sarpsborg scene. Men etter pandemien er ikke deltakelsen like stor, og UKM gjennomføres derfor i lokalene til Ungdommens kulturhus i kjeller'n.

- Vi ønsker å utvikle arrangementet og få opp interessen igjen. I årene fremover håper vi UKM vokser seg ut av UK, for vi har som mål å komme tilbake med UKM på en stor scene, sier Martin Halvorsen.

Høres dette spennende ut? Flere har allerede meldt seg på, men vi har plass til flere. Bli med, da vel! Her kan du melde deg på: www.ukm.no/sarpsborg Siste frist er 24. april.

PS! Denne helga arrangeres også Barnas kulturmønstring, som er et arrangement for elever i 1. til 7.klasse. Her er arrangementet på UK lørdag 20. april, og starter kl. 13.00