>Tilgjengelighetsprisen til Sarpsborg scene

Innhold

Sindre Martinsen-Evje, John Einar Halvorsrød og Therese Torbjørnsen gleder seg over Tilgjengelighetsprisen til Sarpsborg scene
Utdeling av Tilgjengelighetsprisen 2023. John Einar Halvorsrød og Margrethe Grothe

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Tilgjengelighetsprisen til Sarpsborg scene

Publisert: 25.05.2023 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Norges Blindeforbund Østfold synes Sarpsborg scene er så godt tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne at de har tildelt kulturhuset Tilgjengelighetsprisen 2023.

Prisen deles ut annenhvert år, og er en pris som hedrer offentlige bygg som har lyktes spesielt med å legge forholdene til rette på en måte som inkluderer mennesker med nedsatt funksjonsevne.

-Bakgrunnen for prisen er at vi ønsket å premiere de som gjør noe bra for tilgjengelighet i stedet for å klage, forklarte daglig leder Andreas Poppe ved fylkeskontoret til Blindeforbundet før prisutdelingen.

Representanter fra styret i Norges Blindeforbund Østfold, var onsdag ettermiddag på plass i Galleriet i Sarpsborg scene sammen med husets medarbeidere, adminstrativ og politisk ledelse, flere fra kommunen som har vært involvert i arbeidet med Sarpsborg scene, samt ordfører Sindre Martinsen-Evje og utvalgsleder kultur og oppvekst, Therese Thorbjørnsen.

-Har strukket seg langt

Det er forbundets medlemmer som sender inn forslag på offentlige bygg som er godt tilrettelagt for synshemmede.
- Vi reiser rundt på befaring for å undersøke tilgjengeligheten, sier Poppe.

Sist prisen ble delt ut gikk den til Askim ungdomsskole. men denne gangen var det kulturhuset i Sarpsborg sin tur.

- Sarpsborg kommune har strukket seg langt for at flotte Sarpsborg scene skal bli tilgjengelig for alle. Selv om det er et bygg dere kunne tatt enklere løsninger på under ombygingen, så har der gått noen ekstra runder. Kommunen har vært flinke til å involvere Rådet for personer med funksjonsnedsettelse, og Blindeforbundet har også blitt involvert fra start. De beste løsningen kommer hvis vi kommer inn tidlig og kan medvirke, roser Poppe.

Prisen er skulpturen "Mulighetens dør" av kunstner Birthe Marie Løveid, laget i granitt fra Østfold og stål. I tillegg til et diplom, følger også en sjekk på 10.000 kroner.

Både Margrethe Grothe som overrakte prisen og Grethe Knutsen fra fylkeslaget til Blindeforbundet, benyttet anledningen til å si noen rosende ord.

- Vi har blitt hørt på så utrolig mange områder, og det har vært et veldig flott samarbeid, sier Knutsen.

- Sarpsborg scene har lagt til rette slik at mange kan komme hit for å oppleve konsert, teater og andre kulturopplevelser. Her kan jeg klare meg uten å ha med meg ledsager, og det setter jeg veldig stor pris på, sier Grothe.

Vil tilrettelegge mer

- Vi er veldig takknemlig og stolte over å få en slik pris, og det er viktig å si at det er utrolig mange som har bidratt til slik det er i dag. Vi har et ønske om å oppleves nettopp som et åpent hus som tilbyr helhetlige opplevelser for alle. På vei til å lykkes med dette arbeidet er det veldig hyggelig å få denne typen oppmerksomhet. Dette arbeidet lover vi å fortsette med, sier John Einar Halvorsrød som er daglig leder ved Sarpsborg scene.

Han har allerede planen klar for hva pengegaven skal brukes til.

- Vi ønsker å bruke pengene på medhørsutstyr, som vil si anskaffelse av et nytt system for publikummere med nedsatt hørsel, sier Halvorsrød.