>FN dagen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

FN dagen

Publisert: 24.10.2023

Hvorfor feirer vi 24 oktober? Jo, den dagen feires over hele verden, og blir markert for å minne oss om at FN er en verdensorganisasjon som arbeider for at vi skal leve sammen i fred. FN ble opprettet den 24. oktober 1945.

FNdagen
I vår årsplan står det at barna skal få leke, leve og lære på egne premisser. De skal oppleve tilhørighet og samhold i lekemiljøer som er spennende meningsfylte og utfordrende. Kunnskap handler om å tolke og forstå verden, og det å få være med på hele prosessen, gir barna en variert tilgang til virkeligheten.
I St Olavs barnehage ønsket vi å ha vårt eget FN flagg, og da måtte vi sette oss sammen og bli enige om hvordan dette flagget vårt skulle se ut. «Hvor stort skal det være, hvilken farge skal det ha, skal det være i papp/ papir, eller stoff, og skal vi male det, eller sy/ brodere på det»? Etter en runde på Google og bilder og symboler på FN logoer på nett, ble vi enige om hvordan flagget vårt skulle se ut. Barna fikk målt flagget, tegnet opp logoen, klippet til og limt på, og de fikk prøve ut forskjellige varianter.
«Jeg vil klippe ut mitt flagg, det er polsk og er rødt og hvitt», sa ei jente, «mitt er albansk, sa en annen, “og fargene er rødt og svart».
Her lærte barn og voksne av hverandre, og mens vi jobbet med flagget vårt, forandret det seg underveis, og ble til et flagg vi alle ble stolte over.