>Prosjekt kjøretøy

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Prosjekt kjøretøy

Publisert: 05.04.2024

Barna på Vikingskipet har skapt en stor interesse for kjøretøy, og spesielt biler. Vi har derfor valgt å starte prosjektet «kjøretøy».

Prosjekt kjøretøy
Denne uken har voksne sammen med barna undret seg over ulike type kjøretøy, og hva kjøretøy trenger. Et barn kom med påstanden om at kjøretøy trenger bensin for å kunne kjøre, slik at bilen ikke stopper. «Vi har jo bensinstasjon her i barnehagen», sier et av barna på Vikingskipet og legger til: «Vi kan fylle bensin på syklene våre, og late som at de er biler!». Barna parkerte syklene sine ved den lille bensinstasjonen, og fikk påfyll av bensin der.
«Hva om vi lager vår egen lekebil?», foreslo voksen for barna. Årsplanen sier at: «Vi følger opp barnas initiativ og aktiviteter vi igangsetter, og har fokus på prosessen». Barna ble svært engasjerte i å lage sine egne lekebiler med bruk av gjenbruksmaterialer som doruller og korker fra tomme melkekartonger. Barna fikk male sin egen farge på hver sin bil. Barna venter spent på neste dag i barnehagen da malingen på bilene har tørket, slik at de kan ta i bruk og leke med bilene sine.