Veiledning til elektronisk skjema for søknad om utslippstillatelse av sanitært avløpsvann
Sarpsborg kommune har laget et elektronisk skjema for søknad om utslippstillatelse for sanitært avløpsvann.
Her kan du søke om utslippstillatelse etter forurensningsloven, og etter plan- og bygningsloven. Søknadsskjemaet finner du her.
Opplysningene som må gis er opplysninger som er påkrevd etter forurensningsloven og plan- og bygningsloven, og er de samme som i det gamle skjemaet.
Veiledning
Skjemaet har flere faner. Generell veiledning får du for hver fane, i gul boks til høyre. Noen steder kan du også trykke på blått spørsmålstegn, og da får du opp mer veiledning i samme gule boks til høyre. Du kan også få opp ny veiledning til høyre, når du skriver inn informasjon i de ulike rubrikkene. For ytterligere veiledning til punktene, kan du trykke på hver enkelt fane på denne siden, og du vil få opp mer praktisk informasjon der vi ser det kan være nødvendig.
Utslipps- og byggesøknadInnsender: er den som sender inn dokumentet, og som da er ansvarlig søker.
Type søknad: Utslipps- og byggesøknad: Ved søknad om utslippstillatelse må det søkes både om tillatelse etter forurensningsloven for å slippe ut avløpsvannet, og tillatelse til å bygge anlegget etter plan- og bygningsloven. Dersom du søker om begge deler samtidig, vil gebyret for behandling etter forurensningsloven halveres, på grunn av en samlet og mer effektiv saksbehandling. Du kan ikke bygge, altså grave ned anlegget, før du har fått tillatelse etter plan- og bygningsloven. Du kan ikke slippe ut avløpsvann før du har fått utslippstillatelse etter plan- og bygningsloven.
Planstatus: vil si hva slags plan som er gjeldende for området hvor anlegget skal bygges. Dette kan du sjekke i kommunens kartløsning her.
Type bygning: Dersom anlegget skal kobles til både helårsbolig og fritidsbolig, eller liknende, velg «annet» og spesifiser antall boliger per type bygning som skal være tilknyttet anlegget.
Rensekrav: Kryss av på om det søkes om unntak fra rensekrav i kommunens lokale forskrift. Dersom nei, kryss av for nei, og også hva slags rensekrav som gjelder i området for eiendommen hvor anlegget skal bygges, og som da er i tråd med valgt renseløsning.
Anleggets størrelse (pe): Vil si hvor mange PE anlegget er dimensjonert for.
Utslippets størrelse (pe): Vil si antall personer som er tilknyttet anlegget per dags dato. Altså hvor mange personer som bor i helårsboligen, eller antall sengeplasser i fritidsboligen.
Type anlegg: Se lokal forskrift vedlegg 1 for aktuelle avløpsløsninger, krav til anleggene og lokal veiledning.
Avstand fra utslippet til drikkevannskilde: Kryss av på om det søkes om unntak fra rensekrav i kommunens lokale forskrift. Dersom nei, kryss av for hva slags rensekrav som gjelder i området for eiendommen, og som da er i tråd med valgt renseløsning.
Krysser avløp annen manns grunn? Dersom avløpet krysser annen manns grunn, anbefaler vi at dere foretar tinglysning av rett til dette. Dersom tiltaket skal utføres på annen manns grunn, for eksempel at deler av rør blir gravd på naboens eiendom, skal det foreligge samtykke om dette i søknaden. Kommunen tar som hovedregel ikke stilling til om du har private rettigheter til å bygge på eiendommen. Vi anbefaler derfor at du avklarer slike rettigheter før du påbegynner arbeidene.
Det skal være en nøytral fagkyndig som prosjekterer renseløsningen, slik at man får et renseanlegg som passer best for lokale forhold på eiendommen, og som er i tråd med faktisk bruk av anlegget. Slike faglige medhjelpere skal føres inn her. Vedleggsoversikt utslipps- og byggesøknad.
Her er en oversikt over vedleggene som skal følge søknaden. På neste side er det mulig å laste opp vedleggsdokumentene elektronisk, eller krysse av dersom de ettersendes i post.
Kontakt kommunen
Ved spørsmål om skjemaet kan servicetorget kontaktes. De kan kontaktes på servicetorget@sarpsborg.com, chat på www.sarpsborg.com eller telefon 69 10 80 00.
Ved faglige spørsmål om skjemaet, kan våre saksbehandlere for utslippstillatelser kontaktes:
- Marija Vuckovic, tlf. 404 36 154
- Maylinn Cecilie Dramstad, tlf. 476 92 943