>Interaktiv Park

Innhold

Både inngang og alle aktiviteter ved Interaktiv Park vil være gratis.

Illustrasjon interaktiv park
Illustrasjon interaktiv park
Kart over området ved interaktiv park

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Interaktiv Park

Publisert: 10.06.2022

Interaktiv Park ble en stor suksess i 2021 og 2022, og i uke 29 skal Kulåsparken nok en gang fylles med ungdomskultur på sitt beste. Det blir musikk, kunst, datakultur og debatt fra tirsdag 18.juli til fredag 21.juli.

Vi er stolte av å ønske velkommen til en ny runde med Interaktiv Park!

  • Tid: 18. til 21. juli. Tirsdag 18. juli til torsdag 20. juli kl. 12.00 til 20.00, og fredag 21. juli fra kl. 12.00 til 16.00
  • Sted: Kulåsparken
  • GRATIS!

Dette er en ungdomsfestival med en familievennlig atmosfære. Gjennom uken kan du blant annet få et dypdykk inn i dagens ungdomskultur, både off- og online.

Festivalen er et samarbeid mellom team Barn og Unge, Olavsdagene og KRED, med spennende bidrag fra Ung Motkraft, Werglendssenteret, UKM Viken med flere.

Se oversikt over parken her

Årets program

Det jobbes fortsatt med å få på plass detaljene i årets program, og endringer kan forekomme. Her er programmet til Interaktiv park.

Digitale aktiviteter

Parken er delt inn i ulike soner denne uken. Ett av områdene er øremerket datakultur. Her kan du delta på spennende digitale aktiviteter som VR, simracing og kreative digitale byggekonkurranser, utfordre profesjonelle esportsutøvere i ulike spill på flere typer konsoler, få informasjon og se hvordan byens spillskole fungerer, delta på Norges største Super Smash Bros. turnering - Smashborg Summer, se en Norcup-sending live eller teste ut vår retro arkademaskin!

Familieområde

Et annet område er familieområdet. Her kan du delta på ulike aktiviteter i regi av kommunens juniortilbud, delta på rebusløp og tegnekonkurranser, og annen underholdning rettet mot de yngste.

Mat

Vi kommer også til å ha en foodcourt i Kulåsparken denne uken, som serverer mat fra byens ulike serveringssteder i herlige omgivelser i byens grønne lunge.

Underholdning

Fra hovedscenen ved paviljongen blir det underholdning gjennom hele dagen, Det blir alt fra innslag fra Kultur for barn og UKM til foredrag og konkurranser fra scenen. Inne på dette området vil det også være minigolf, minifotballbinge og bordtennisbord. Det vil gjennom uken arrangeres turneringer i disse aktivitetene, med høy showfaktor!

UKM Viken stiller med sin egen camp i parken, hvor du i tillegg til å søke informasjon om UKM kan henge ut i en avslappende lounge med ulike konsoller og andre avslappende aktiviteter.

UNG Motkraft

UNG Motkraft er en egen camp i parken hvor temaene trygg på nett, trygg debatt og trygg fritid vil bli jobbet med gjennom ulike aktiviteter. Her kan du delta på workshops, debatter og foredrag, walk and talk på 1000-årsstien, høre på eller delta i podcast-sendinger. Det blir mulighet for samtaler med politiet, politikere og andre aktører om temaene, lese bøker i camp-biblioteket eller du kan låne gratis fritidsutstyr av Skattekammeret.

UNG Motkraft-campen vil bli en møteplass for ungdommer og voksne som er opptatt av trygghet på nett, demokrati, ungdomsmedvirkning, toleranse, mangfold, inkludering, ytringsfrihet, sannhet og falske nyheter og forebygging av hatkriminalitet. Campen vil tilrettelegge for at du kan komme med ideer på aktiviteter og tiltak som kan skape trygg fritid, trygg debatt og trygghet på nett uten hat. Les mer om Ung Motkraft her.

Vi kommer til å tilby gratis cosplay-workshops med selveste Tine Marie Riis gjennom uken. Her kan ungdom med interesse for wig-design og make-up delta på spennende kurs, hvor de kan lære av norges mest kjente cosplayer. Det vil også bli en drop-in workshop hvor en kan lage tryllestaver!

Både inngang og alle aktiviteter i tilknytning til Interaktiv Park vil være gratis.

Mer om Interaktiv park

Hva er Interaktiv park, og hva står vi for?

Hensikten med Interaktiv park er å fremme ungdomskultur. Med hjelp av særinteresser skal det skapes en møteplass som er med å forebygge utenforskap, vise frem de ulike delene av ungdomskulturen som er relevant i dag, fra spillskole og gaming, til konserter, kreative workshops, konserter og fremføringer, inspirerende foredrag og spennende aktiviteter.
Interaktiv park har en visjon om å fungere som en metode som blir brukt gjennom hele året hvor man i hovedsak har fokus på ungdomsmedvirkning.

Vi skal skape en alternativ arena for ungdom som ikke har funnet sin plass andre steder, ved å aktivisere de gjennom deres egne interesser og miljøer.

Det vi setter høyest er

  • Å legge til rette for ungdom utsatt for utenforskap
  • Ha en lav terskel for utenforskap
  • Vise bredden i dagens ungdomskultur, både off- og online
  • Interaktiv park skal oppfattes som lekent, men kan også være seriøst og voksent. Det er et sted hvor man er omgitt av kreativitet og fort føler seg inkludert.
  • Vår fokus-målgruppe er ungdommer som er i alderen 13 til 20 år, fra hele Viken.

Trenger frivillige

Vil du jobbe frivillig ved Interaktiv Park? Vi søker frivillige i alle aldre. Send en mail til: Olmg@sarpsborg.com