>Kulturskolen for seniorer og Sarpsborg seniorskole

Innhold

Den kulturelle spaserstokkens logo

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kulturskolen for seniorer og Sarpsborg seniorskole

Publisert: 09.01.2024

Kulturskolen for seniorer i samarbeid med den frivillige organisasjonen Sarpsborg Seniorskole, kan våren 2024 tilby mange kurs.

Påmelding

Oppstart blir i uke 3, fra og med mandag 15. januar.

OBS! Påmelding til ALLE kursene starter først tirsdag 9. januar fra kl. 09.00. Påmeldinger som kommer før dette blir ikke registrert, og besvares kun mellom kl. 09.00 og 15.00.

Påmelding til Jezzamine Martinsen på sms 948 11 780.

Du må skrive hvilket kurs du ønsker å være med på, navnet ditt, mobilnummeret ditt og e-posten din (hvis du har en). Det er første mann til mølla-prinsippet som gjelder, og du vil få beskjed eller melding om du har fått plass eller ei.

Seniorer som bor i Sarpsborg kommune har fortrinnsrett, ved ledige plasser åpner vi opp for påmelding fra andre nærliggende kommuner.

Kurssted

Alle kurs er i kulturskolens lokaler (gamle EPA) i St.Mariegate 81/87, 1702 Sarpsborg, dersom ikke annet er spesifisert.

Om Kulturskolen for seniorer og Sarpsborg Seniorskole

Kulturskolen for seniorer i Sarpsborg kommune, samarbeider med den frivillige organisasjonen Sarpsborg Seniorskole om et kulturskoletilbud for og til seniorer i alle aldere over 60! Her kan du gå på kurs, slå av en prat under lunsjen - og treffe likesinnede.

Kulturskolen for seniorer ligger midt i St. Marie gate 81/87 (gamle EPA), i Sarpsborg kulturskoles lokaler. Skolen er en sosial møteplass hvor ord som trivsel, latter, læring, nysgjerrighet, engasjement, og munterhet ikke er fremmedord. Her skal de virke i praksis. Den viktigste ressursen på skolen er seniorene selv, og skolen er en unik møteplass for deg som har lyst til å være aktiv deltager i eget liv.

Vi har kurstilbud som yoga, foredrag, dans, litteratur og hverdagsfilosofi.
Forskning viser til at kunnskap og kulturopplevelser gjør deg gladere, og at glede skaper god helse. Samvær, læring og kulturelle opplevelser gjør godt i kroppen! Du får det bedre og blir gladere.

Pris 

 • Sarpsborg seniorskoles kurs krever medlemskap, og årskontigent i 2024 er på 200 kroner. Det må betales inn på kontonr. 1020.31.02386 (husk å skrive navnet ditt og medlemsavgift i meldingsfeltet når du betaler). De fleste kurs i regi av Sarpsborg seniorskole er gratis, og ledes av seniorer.
 • Kulturskolens tilbud vil koste 750 kroner per kurs, uavhengig av om du er medlem av Sarpsborg seniorskole eller ikke. Dette gjelder uansett hvor mange ganger du møter opp, da du opptar en plass på kurset. Du vil få en faktura fra oss på avgiften etter cirka 2 uker. Det skal ikke innbetales til seniorskolens kontonummer som står over her.
 • I tillegg vil det på enkelte kurs forekomme materialkostnader eller inngangspenger som du må stå for selv.

Vi serverer en enkel, gratis lunsj alle kursdagene.

Velkommen skal du være!

Du vil få en sms via mobiltelefonen om det er viktige beskjeder i forbindelse med kursene du har meldt deg på.

OBS! Bli med på Facebook-gruppen Kulturskolen for seniorer! Her finner du viktig informasjon om kursene og om andre aktiviteter i tilknytning til kulturskolen. Finn gruppen og be om medlemskap.

Kurstilbud

MANDAG

Tegning og maling I og II

Ledes av kulturskolelærer og kunstner Xiaoli (Lily) Duan Hansen.

Er du nybegynner eller kan litt, og har lyst til å lære litt mer rundt det å tegne og male? Ja, da er dette kurset noe for deg. Kulturskolelæreren vil veilede deg på beste måte. Du må selv kjøpe og betale materialene du skal bruke. Dere vil få informasjon om hva dere trenger å kjøpe inn på første kursdag. PS! Det er førstemann til mølla som gjelder våren 2024 her også, det er fortrinnsrett for de som gikk kurset høsten 2023. Vi går også tilbake til at det ene kurset er for nybegynnere, og det andre for de som er mer øvet.

 • TEGNING OG MALING II litt øvet starter 15. januar kl. 10.00- 11.30
  14 ganger – maks 7 deltakere – pris: 750 kroner per kurs, materiell må kjøpes og betales i tillegg.

 • TEGNING OG MALING I nybegynner starter 15. januar kl. 12.00-13.30
  12 ganger – maks 7 deltakere – pris: 750 kroner per kurs, materiell må kjøpes og betales i tillegg.
Ukas nyheter på 90 minutter

Ledes av Bjørg Sveen Fjeldberg og Ivar Slydahl.

Dette er et tilbud til dere som leser/lytter til ukas nyheter og ønsker å dele tanker og meninger.

 • Ukens nyheter starter 15. januar kl. 13.45 – 15.15.
  10 ganger – maks 10 deltakere - gratis

TIRSDAG

Senioryoga I, II og III

Ledes av en yogalærer Anne Vatvedt.

Senioryoga I, II og III er for alle uansett om man er ny eller erfaren. Det finnes heller ingen øvre grense i hvilken alder man kan begynne med yoga!

Yogalærer tilpasser timene til de deltakerne som er der med fokus på styrke og tøying av hele kroppen. Vi avslutter timene med avspenning. Det instrueres alltid alternativer for alle funksjonsnivåer. Det er noen faste øvelser hvert semester, men likevel gjøres det små justeringer for å tilpasse det best mulig for gruppen og den enkelte på timen. De tre timene er like, og det er ingen behov for erfaring med yoga fra før.

 • Senioryoga I starter 16. januar kl. 10.15 – 11.10
  14 ganger – maks 15 deltakere – pris: 750 kroner.

 • Senioryoga II starter 16.januar kl. 11.15 – 12.10
  14 ganger – maks 15 deltakere – pris: 750 kroner.

 • Senioryoga III starter 16.januar kl. 12.15 – 13.10
  14 ganger – maks 15 deltakere – pris: 750 kroner.
Poesitimen

Ansvarlig er Solveig Vesterdal med flere. Kom, lytt og del. Start dagen med diktopplevelser og en kopp kaffe. Biblioteket deltar også.

Poesitimen arrangeres annenhver tirsdag fra kl. 10.00 til 11.00, med oppstart 23. januar.
5 ganger - maks 20 deltakere - gratis

Filosofiske tanker

Vi inviterer samtaler og «filosofiske tanker». Sammen blir vi enige om ukas tematikk. Filosofiske tanker arrangeres annenhver tirsdag fra kl. 10.00 – 11.00 med oppstart 16. januar.

5 ganger - maks 30 deltakere - gratis

Ukulelekurs

Ledes av kulturskolelærer Ann Helen Hjemli.

Kurset for deg som allerede kan noen grep på ukulele. Kursholder Ann Helen fra kulturskolen leder med glede og sang. Kulturskolen stiller med ukuleler til lån på kurset, men har du egen kan du gjerne ta den med. Var du ikke med i høst men kan bittelitt fra før, er du velkommen til å bli med. Kurset holdes annenhver tirsdag fra kl. 14.00 - 15.00, med oppstart 16. januar.

7 ganger - maks 10 deltakere - pris 300 kroner

ONSDAG

Lesefellesskapet

Kontaktpersoner er May-Irene Oddane og Sigrid Thoreby.

Vi leser, lytter og samtaler rundt en litterær tekst, en novelle eller et dikt. Lesefellesskapet er et litterært pustehull hvor vi kan hvile litt i ordene, tankene og evt. assosiasjonene som dukker opp. Lesefellesskapet byger på tanken bak det som kalles "Shared Reading", og biblioteket vil bistå med inspiratoriske bidrag.

Starter 17. januar kl. 11.00-12.00.
9 ganger - maks 12 deltakere - gratis

Strikkeglede

Her skal det strikkes og gledes med kursholdere Bjørg Heines og Britt Karen Aas.

Ta gjerne med oppskrift, garn og pinner til noe du ønsker å strikke. Kursledere vil ha materialer til et enkelt prosjekt i beredskap. Alle kan være med enten de tidligere har strikka mye eller lite.

 • Starter 17. januar kl. 12.30 – 14.00.
  9 ganger – maks 15 deltakere - gratis, men materialer må man betale selv.
Dans deg glad

Ledes av danser og kulturskolelærer Helene Maria Bakker.

Dans gjør noe med oss. Dans gjør godt. Dans kan føre til glede. Bli med og dans deg glad! Og har danser vi som den vi er.

 • Dans deg glad I starter starter 17. januar klokken 13.10-14.10
  10 ganger - maks 25 deltakere - pris 300 kroner som betales for å sikre plassen. Kontonummer deles ut ved første oppmøte.

Andre aktiviteter

Les også om andre aktiviteter for senior her.

Den kulturelle spaserstokken

Se også informasjon om Den kulturelle spaserstokken

Kontaktperson i Sarpsborg kommune: Kulturskolekonsulent Linn Sørvig

Se film om kulturskolen for seniorer