>- Klart for årets kuleste helg

Innhold

STAS-festivalen 2023, nå er det klart for årets festival over to dager.
Her fra fjorårets STAS-festival. 10. og 11. februar er det klart for ny innholdsrik festival.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

- Klart for årets kuleste helg

Publisert: 08.02.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Det er bare å glede seg, til helga blir det ekstra stas å være barn på Sarpsborg scene. -Vi er klare for årets kuleste helg, sier produsent Sara Norlin, og ønsker i år velkommen til to dagers STAS-festival.

- Vi gleder oss stort til at huset fylles opp med unge publikummere som bidrar til å lage liv og røre i hele huset, sier Norlin. Hovedmålgruppen er barn- og unge i alderen 3 til 10 år, men alle ønskes velkomne. I år strekker festivalen seg over to år, og det er fortsatt mulig å sikre seg billetter. Det er lurt å sikre seg billett i forkant av arrangementet.

Årets program byr blant annet på konserter, teater, disko, klovner, eventyr, kino og mye mer.

- Vi har satt sammen et program som passer både for de minste og de litt større barna, og gleder oss stort til  å samle små og store STAS'ere til en ny festivalhelg. Fjorårets festival trakk mange, og vi håper på enda flere i år som vi har to dagers festival, sier Norlin.

Mangfold og inkludering er en viktig del av festivalen, og ekstra stas er det at Jasdeep Singh tar turen til årets festival, for å fortelle historier for barna på to språk samtidig.

Videre blir det blant annet dekor og utstilling av Kulturskolen i Sarpsborg, disco i samarbeid med team barn og unge og Ungdommens kulturhus, og egen workshop i karate. 

Program lørdag 10.februar

 • Kl. 11.15 - Flerspråklig fortellerstund i Folkets bar med Jasdeep Singh. Målgruppe barn 3 til 6 år
 • Kl. 12.00 - Mulegutten, en forestilling i Robert Normann-salen om en ung mann, å være på tur og en prinsesse som er lei. Målgruppe 6-10 år
 • Kl. 13.00 - Ta med hele familien til foajeen hvor STAS-klovnene sørger for ansiktsmaling og mye tull og tøys
 • Kl. 13.00  - Sarpsborg karateklubb inviterer til karate workshop i Galleriet St.Marie. Målgruppe barn 6-10 år.
 • Kl. 13.00 - Høytlesning i Folkets bar hvor Jasdeep Singh leser utdrag fra boka "Hør her'a". Målgruppe barn 8-10 år.
 • Kl. 14.00 - Mandarinsaft, en musikalsk forestilling i Robert Normann-salen om papegøya som aldri sluttter å herme, badeløve som får superfart neds sklia, servert av et band som har spilt over tusen konserter over hele landet. Målgruppe 3-10 år.
 • Kl. 15.00 Disco - hele familien kan bli med på diskodans hos Ungdommens kulturhus og team barn og unge i Black Box
 • Kl. 15.00 - Ta med hele familien til foajeen hvor STAS-klovnene sørger for ansiktsmaling og mye tull og tøys
 • Kl. 16.00 - Kino - "Hør her'a" er en varm og rørende film som sender dine egne fordommer rett i fleisen på deg, og etterlater ingen uberørt. Målgruppe fra 7 år, filmen vises på kinoen

Program søndag 11.februar

 • Kl. 11.15 - Cosplay verksted i Galleriet St.Marie hvor barn og unge fra Sarpsborg kulturskole viser frem Cosplay kunst, og viser hvordan de tegner dette digitalt. Det vil også være mulig å tegne og kle seg ut som en superhelt! Målgruppe fra 3 til 6 år.
 • Kl. 12.00 - Forestillingen "Du og jeg og vi 2-3-4-", en av landets mest populære familiekonserter, vises i Robert Normann-salen. Passer for hele familien.
 • Kl. 13.00 - Finn din rytme. Møt André Fjørtoft fra Det norske Blåseensemble som leder barna gjennom en rytmisk workshop i Galleriet St.Marie. Barna får også prøve ulike instrumenter og blir med på rytmene.
 • Kl. 13.00 - Ta med hele familien til foajeen hvor STAS-klovnene sørger for ansiktsmaling og mye tull og tøys
 • Kl. 14.00 - Showet "Molly og partner" vises i Robert Normann-salen. Molly og partner har ikke bil eller penger, men hver dag raser det ut masse godteri fra veggen som de bruker til å bytte til seg det de trenger. Målgruppe 3-10 år.
 • Kl. 15.00 Disco - hele familien kan bli med på diskodans hos Ungdommens kulturhus og team barn og unge i Black Box
 • Kl. 15.00 - Ta med hele familien til foajeen hvor STAS-klovnene sørger for ansiktsmaling og mye tull og tøys
 • Kl. 16.00 - Forestillingen "Lekene slår tilbake" med improviserte historier basert på lek med barna i publikum i Robert Normann-salen. Ta gjerne med din egen leke, kanskje oppdager du noe du ikke visste om med leken. Målgruppe fra 5 år.

Les mer og kjøp billetter på www.sarpsborgscene.no/stas