>10. klassinger skal få karriereveiledning av INSPIRIA

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

10. klassinger skal få karriereveiledning av INSPIRIA

Publisert: 13.01.2021

I tiden fram mot vinterferien skal alle 10. klassinger i Sarpsborg få hjelp fra INSPIRIA science center med å stake ut veien videre - og med å velge rett utdanningsprogram på videregående.

Søknadsfristen til videregående utdanning er 1. mars. Vanligvis får elever på 10. trinn muligheten til å dra på besøk til ulike videregående skoler i distriktet, for å bli trygge på hvilken utdanningsretning de skal velge. Men ikke i år, på grunn av korona.

Karriereveiledere, næringslivet og NAV

Derfor har INSPIRIA, på oppdrag fra kommunen, laget et alternativt opplegg for elevene:

Undervisningstilbudet KoKo (som står for kompetanse og kommunikasjon) er utviklet i samarbeid med blant andre karriereveiledere, rådgivere, NAV og næringslivet.

- Målet er å bevisstgjøre elevene på egne personlige ferdigheter og egenskaper, gi dem motivasjon og tro på sine muligheter - slik at de forhåpentligvis velger riktig utdanningsprogram på videregående. Og ikke minst fullfører videregående utdanning, sier Geir Endregard, administrerende direktør ved INSPIRIA.

Viser fram spennende jobbmuligheter

Næringsforeningen i Sarpsborg har også vært involvert i arbeidet:

- Vi er glad for å være med i dette arbeidet, for å vise de unge noen av de mange spennende yrkene og arbeidsplassene som finnes i Sarpsborg-regionen. Det er viktig at ungdommen vet hva som finnes av muligheter når de skal ta sine valg for videre utdanning, og at det utdannes folk innen de yrkene som næringslivet har behov for, sier Mariann Karlsen, leder av Sarpsborg Næringsforening.

- Dette er et svært spennende prosjekt som vil gjøre at våre 10. klassinger får karriereveiledning, til tross for korona og at besøk på videregående må utgå i år, sier Erik Bråthen, direktør for oppvekst i Sarpsborg kommune.

På Storbyen kjøpesenter

INSPIRIA holder som kjent til på Grålum. Men i tillegg har de fått seg nye lokaler på Storbyen kjøpesenter. 

Og det er her, midt i byen, dette tilbudet vil være tilgjengelig fra uke 4 og fram til vinterferien.

Tibudet er gratis.

Hvis ikke skolen har meldt seg på allerede - legg inn deres påmelding her.