>41 utrykninger til nattbranner i Østfold

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

41 utrykninger til nattbranner i Østfold

27.11.2019

Nærmere fire ganger hver måned begynner en bolig å brenne midt på natten i Østfold. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Brannvesenet i Østfold rykket ut til 41 boligbranner mellom klokken 23 og 08 i fjor. Det blir et gjennomsnitt på mellom tre og fire nattbranner hver eneste måned hele året igjennom, bare i vårt fylke. Nå ber brannvesenet om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

- Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier leder forebyggende Lars Erik Gutubakken i Sarpsborg brann- og feievesen.

Bytt batteri i røykvarsleren

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. Brannvesenet anbefaler seriekoblede røykvarslere strategisk plassert i etasjene, og at det er en i hvert rom.

- En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt, sier Gutubakken.

Desember og januar mest brannfarlig

Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.

- Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen kan være brannfarlig. Når det gjelder komfyrbranner er dette den største enkeltårsak til branner.

Lokale arrangementer

Sarpsborg Brannvesen vil sammen med Infratek ha stand på Borg Amfi 2. desember kl 1000 – 1400, med blant annet utdeling av gratis røykvarslerbatterier. Vi vil under perioden 3.-5. desember også besøke området rundt Blessomveien og Borgvoll, og tilby en uforpliktende gratis sjekk av brannsikkerheten i hjemmet fra klokken 12.00-14.00 og 17.00- 20.00. De som kommer på eventuelt besøk vil være uniformerte, samt kunne vise tjenestebevis.

roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.