>Anerkjent gatekunstner med gave til helsearbeiderne

Innhold

PØBEL-kunst ordfører Sindre Martinsen-Evje overrakte Pøbel-kunsten til de ansatte på Helsehuset (foto Ole ChristianFoss)

PØBEL-kunsten ble overrakt av ordføreren.

DIRTY DANCING: Verket fra kunstneren Pøbel har fått navn etter den kjente filmen.

DIRTY DANCING - slik ser kunstverket fra Pøbel ut.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Anerkjent gatekunstner med gave til helsearbeiderne

Publisert: 21.12.2021 Av: Ole Christian Foss

Helsearbeidere i Sarpsborg kommune har fått en helt spesiell julegave i år; Et kunstverk signert en av landets største anonyme gatekunstnere - Pøbel.

Kunstverket, et signert silketrykk på 65 x 50 cm, viser tidligere helseminister Bent Høie som løfter en helsearbeider over hodet – som tatt ut av filmen «Dirty Dancing» med Patrick Swayze og Jennifer Grey.

– Motivet ble opprinnelig malt på en vegg utenfor sykehuset i Stavanger i februar 2021, som en hyllest til alle helsearbeidere, skriver Pøbel i en hilsen til kommunen.

Løfter frem helsearbeiderne

Nå er gatekunsten blitt til silketrykk, og et opplag på 125 trykk er sendt ut som julegave til helsearbeidere i norske sykehus og utvalgte kommuner – blant annet Sarpsborg.
Tirsdag overrakte ordfører Sindre Martinsen-Evje trykket til virksomhetsleder Lene Simensen Rød og flere ansatte ved Helsehuset i sentrum.
– Det er utrolig morsomt å bli satt pris på. Motivet symboliserer mye, og vi er stolte over å få motta det, sier de ansatte.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at en så kjent gatekunstner som Pøbel overrasker helsearbeiderne våre med et så flott kunstverk. Jeg tenker at kunstneren mener vi ikke må glemme å løfte frem de som jobber i helsetjenesten og få frem hvor takknemlige vi er for den jobben de står i og gjør hver dag, spesielt under pandemien. Det er et sterkt og godt bilde, sier ordføreren.

Korona-kunst

Nå skal kunstverket rammes inn, og deretter skal det få pryde en vegg inne i Helsehuset.

Den anerkjente gatekunstneren Pøbel har de siste årene gjort stor suksess med korona-inspirert kunst. I mai 2020 preget han forsiden av New York Times med sitt «The Lovers», et motiv med kjærestepar som kysser med munnbind, mens ved juletider i fjor betalte Helse Vest kunstneren for å lage julekort med takk til sine 30.000 ansatte ved sykehusene i Bergen, Stavanger, Haugesund og Førde.

I år kom gaven uventet, og gratis, til Sarpsborg.
– Dette er julegave til helsearbeidere som har måttet stå på og jobbe mye gjennom pandemien, skriver kunstneren i sin hilsen til kommunen, og fortsetter;
– Med ønske om fornyede krefter gjennom pandemien, en riktig god jul og et enda bedre nytt år.