>Åpner digitalt kulturhus for ungdom

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Åpner digitalt kulturhus for ungdom

Publisert: 20.03.2020 Av: Ole Christian Foss

I dag åpner det digitale ungdomshuset Ungdommens Kulturhus Online.  - Behovet for fritidsklubber og ungdomshus har kanskje aldri vært større enn nå, men vi er nødt til å holde stengt. Nå skaper vi et digitalt aktivitetstilbud, sier Ole Martin Gjestad og Camilla Tangen i team barn og unge i Sarpsborg kommune.

Det digitale kulturhuset er delt opp i rom slik ungdommen er vant til fra Ungdommens kulturhus i Sarpsborg – men nå er de digitale og lagt på plattformen til kommunikasjonsapplikasjonen «Discord». 

- Her kan ungdommene henge sammen i «oppholdsrommet», hvor det spilles musikk og ungdommen kan prate om løst og fast. Vi har også satt opp et digitalt biljardbord som ungdommen kan bruke, og som vi også kommer til å kjøre ulike konkurranser på, forklarer Tangen.

Det er også laget et «e-sportssenter» hvor ungdommene kan finne noen å spille med, eller snakke om spillrelaterte ting med.

Viktig for både voksne og ungdommen

I tillegg er det et «kontor», hvor man kan treffe voksne, bare for å nevne noe.
- På «kontoret» er det kun mulig å komme inn ved å motta en invitasjon, og ingen andre ser hvem som er inne på kontoret, understreker Tangen.

Alle rommene har mulighet for chat – og de som har mikrofon kan benytte seg av dette.
- Vi anser det digitale ungdomshuset som viktig, ikke bare for ungdommene, men også for våre ansatte. Vi er inne i en tid hvor fysiske kulturarrangement er uaktuelle, og på denne måten har flere mulighet til å utføre jobben hjemmefra, sier Gjestad.

Det digitale kulturhuset vil følge ordinære åpningstider, og åpner fredag 20. mars klokken 18.

Tilbudet er ment for Sarpsborgs ungdom, og link til Ungdommens Kulturhus Online er: https://discord.gg/vQKB6W

Ungdommen finner mer informasjon på Ungdommens kulturhus sin facebook-side: https://www.facebook.com/pg/Ungdommenskulturhus/posts/