>Besøk bibliotekene våre på en helt ny måte

Innhold

Anette Kure, biblioteksjef Sarpsborg.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Besøk bibliotekene våre på en helt ny måte

25.10.2019

Nå kan du utforske bibliotekene i Sarpsborg virtuelt. Både hovedbiblioteket i sentrum, Skjeberg områdebibliotek og Tune områdebibliotek har nemlig blitt 3D laserskannet, slik at du kan sjekke ut lokalene før du kommer på besøk fysisk.

– Dette synes vi er utrolig morsomt. Vi er opptatt av å hele tiden være relevante, sier biblioteksjef i Sarpsborg, Anette Kure.

Den nasjonale bibliotekstrategien sier at bibliotekene skal «ut av huset og vise seg frem», og det mener Kure at Sarpsborg-bibliotekene absolutt gjør med dette tilbudet.

– Vi vet at folk bruker nettet til å søke informasjon – også om bibliotekene våre, og hvor de befinner seg. Skal man ut og reise, så bruker man ofte Google og Street view, for å navigere seg rundt i områdene. Med denne skanningen gir vi innbyggere og tilreisende muligheten til å utforske hvordan bygget ser ut, ikke bare utenfor, men innendørs også. Dette er med på å kompensere for eventuell feilinformasjon, eller utdatert informasjon som de måtte finne på Google, sier hun.

– Vi er ikke helt nedstøvet vi som jobber på bibliotek. Vi gjør mye morsomt og er opptatt av det som er i tiden. Dette er innovativt og aktuelt, smiler Anette Kure.

Bli med inn i bibliotekene våre virtuelt

Sarpsborg hovedbibliotek

Vis i fullskjerm

Tune bibliotek

Vis i fullskjerm

Skjeberg bibliotek

Vis i fullskjerm