>Bidrag til lokal trygghet kan gi stipend

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bidrag til lokal trygghet kan gi stipend

Publisert: 21.05.2021

Unge innbyggere har en viktig rolle i å skape trygge demokratiske samfunn. Nå jakter Nordic Safe Cities på nettopp slike personer, når de skal dele ut stipend på over 30.000 norske kroner.

- Dette er et initiativ til unge innbyggere i byene som er medlem i Nordic Safe Cities-samarbeidet, forteller Zina Matouk.

Nordic Safe Cities er et bynettverk som ble dannet i 2016 av Nordisk ministerråd for å sikre demokrati, trygghet, tillit, og toleranse - og aktivt arbeide for å forebygge og forhindre radikalisering og voldelig ekstremisme.
Nå lanserer nettverket «The Pioneer Prize», som er et stipend på 25.000 danske kroner (ca 34.000 norske kroner) som vil gis til fire nordiske unge mennesker - gjerne noen som er bosatt i en av medlemsbyene. Øverste aldersgrense er 25 år.

Nominer din kandidat

- Vi håper vi får mange tips om kandidater. Vi søker de som har vist betydelig innsats for å forbedre lokal trygghet. Det handler om å jobbe mot hat, polarisering og ekstremisme, sier Matouk.
- Det kan være en venn, et familiemedlem, en ung trener i klubben du driver idrett. Det kan være lederen av fritidsklubben din, en musiker eller en ung kunstner, ja hva som helst av unge mennesker som bidrar til å skape et trygt samfunn i Sarpsborg, fortsetter hun.

I tillegg til stipendet får vinnerne også delta i et mentorprogram.
Prisen deles ut i København 30. september.

Nominasjon av kandidater foregår via Nordic Safe Cities nettside – og har frist 31. mai.

Anerkjent

- Jeg tenker det bør finnes mange gode kandidater i Sarpsborg. Vi er mange som hver dag arbeider for en inkluderende og trygg by, sier Tone Faale som er kontaktperson for Nordic Safe citities i Sarpsborg kommune og SLT-koordinator i kommunen. Det innebærer at hun har ansvaret for samordning av lokale, kriminalitetsforebyggende tiltak.
- Jeg er stolt over hvor mange unge som er engasjert i at vi i Sarpsborg skal være trygge i skolen, trygge når vi går i gata og nærmiljøet, trygge når vi deltar i debatt, og trygge på nett uten hatytringer.

Sarpsborg er allerede anerkjent nasjonalt og internasjonalt for sitt forebyggende arbeid med målet om at vi sammen skal skape et godt og trygt hjemsted i Sarpsborg - for alle.