>Datainnbrudd hos en av kommunens leverandører

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Datainnbrudd hos en av kommunens leverandører

Publisert: 11.05.2022 Av: Ole Christian Foss

Norkart, som leverer IT-systemer for kart- og eiendomsinformasjon blant annet til Sarpsborg kommune, er utsatt for datainnbrudd. Ingen av kommunens systemer er berørt av innbruddet, men innbyggere bes om å være på vakt.

Angrepet skal ifølge Norkart ha blitt oppdaget 5. mai, og de varslet om det i går, tirsdag 10. mai. Tyvene skal ha hentet ut navn, adresse og fødselsnummer på personer som er registret i det nasjonale eiendomsregisteret. Ifølge selskapet er det ikke noen tegn på at opplysningene er forsøkt misbrukt.

Sarpsborg kommune er kunde av Norkart og bruker noen av deres produkter og tjenester.
Fagansvarlig informasjonssikkerhet i kommunen, Bjørn Lande, understreker at verken kommunen eller noen av våre systemer er berørt av innbruddet.
- Det beklagelige i denne saken er imidlertid at fødselsnummer til et stort antall mennesker mulig er kommet på avveie. Derfor er det grunn til å minne om at vi skal være på vakt mot forsøk på ID-tyveri, sier han.

Både Bjørn Lande og Norkart oppfordrer innbyggere om å lese og følge Datatilsynets råd for å unngå misbruk av personopplysninger.

Du finner rådene på:
https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/id-tyveri/oppdage-forebygge/