>Dette er prisvinnerne

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Dette er prisvinnerne

21.08.2020

Frivillighetsprisen, kulturprisen, kulturstipendet og idrettsstipendet ble delt ut under åpningen av Sarpsborg scene fredag kveld. - Dette er virkelig verdige vinnere, sier leder av juryen, Therese Thorbjørnsen.

- Vi fikk inn mange gode forslag til de forskjellige prisene, og er svært fornøyd med vinnerne vi kom fram til, sier Thorbjørnsen etter festaftenen i Sarpsborgs nyoppussede storstue, Sarpsborg scene. 

Dette er prisvinnerne:

Sarpsborg kommunes frivillighetspris 2019

Vinner: Søndre Skjeberg Sanitetsforening

Frivillighetsprisen er en utmerkelse for betydelig innsats for samfunnslivet i kommunen. Prisen skal være en inspirasjon, en takk og en anerkjennelse for de som ved sitt engasjement og innsats har skapt verdier for fellesskapet eller gjør en unik innsats for frivillige lag og foreninger.

Juryens begrunnelse for årets vinner er:
Foreningen har 122 medlemmer, mange aktiviteter for ulike aldere og samarbeider med andre foreninger og aktører i nærmiljøet. I tillegg eier og driver foreningen Hjørgunn Gård behandlingssenter. Foreningen bidrar med økonomisk støtte til kreftforskning, forskning på kvinnehelse og forskning til det beste for barn og unge. Foreningen fyller 55 år i 2020- og med sitt engasjement, varme og omtanke for andre, har de satt sine spor i Sarpsborg kommune i en årrekke.

Sarpsborg kommunes kulturstipend 2019

Vinner: Ingeborg Walther

Kulturstipendet deles ut til unge kulturutøvere, for å stimulere og inspirere til videre arbeid.

Juryens begrunnelse for årets vinner er:

Stipendet går i år til en aktør som til tross for sin unge alder, allerede står på nasjonale scener i Norge. Høsten 2019 spilte hun hovedrollen i Alexander Rybaks nyskrevne musikal ved regionteateret Kilden i Kristiansand. Høsten 2020 er hun deltaker i Stjernekamp på NRK1. Etter dette skal hun i studio og jobbe videre med egen musikk. Hun har bakgrunn fra Sarpsborg kulturskole og Villekulla Barne- og ungdomsteater. Hun er et flott forbilde for unge talenter i Sarpsborg kommune.

Sarpsborg kommunes kulturpris 2019

Vinner: Jarl-Morten Andersen

Sarpsborg kommunes kulturpris har som formål å hedre en enkeltperson, en gruppe eller en organisasjon som har utmerket seg med en betydelig innsats i byens kulturliv. Kulturprisen skal være en takk og en anerkjennelse til personer og organisasjoner som har gjort en fremragende innsats for kulturarbeidet i Sarpsborg kommune.

Juryens begrunnelse for årets vinner er:
Årets vinner jakter etter øyeblikket som kan fryses fast til et uforglemmelig bilde og bevares for evigheten. Vinneren har i over 40 år vært ansatt som yrkesfotograf i Sarpsborg Arbeiderblad, og har bidratt til at Sarpsborg har et sjeldent godt bildearkiv. Han har et unikt blikk for detaljer og komposisjoner, og har gått langt utover det man kan forvente av en lokal pressefotograf hva angår kunstneriske uttrykk. I 2013 ga han ut boken “Overblikk og innblikk i Sarpsborg gjennom 40 år”, sammen med tidligere byarkitekt Svein Jakobsen. I 2016 ga han ut boken “Fotoblikk til tusen” og i 2019 samlet han deler av sine verker i en fantastisk utstilling på Solli Brug.

Idrettsstipendet 2019

Stipendet gis ut av Sarpsborg idrettsråd

Vinner: Emil Martinsen Lilleberg, Sparta Sarpsborg

Idrettsstipendet pålydende 20.000, gis til unge talenter i Sarpsborg-idretten, som utmerker seg både sportslig og utenfor arenaen.

Juryens begrunnelse for årets vinner er:
Emil er en hardt-satsende og tvers igjennom seriøs utøver. Han er født i 2001 og er allerede en svært dedikert idrettsutøver. Dette viser han gjennom trening, læring og kosthold hver dag. Jobber knallhardt med disse tingene for å bli best mulig. Han er kaptein på U20 landslaget og en som hockeyforbundet satser på i fremtiden. Mye på grunn av de verdiene og holdningene han viser. Han er et prakteksemplar på hvordan man skal være utenfor isen, i både klubb og landslag. Har glimt i øyet, alltid positiv og bena godt plantet på jorda. Står høyt i kurs hos de frivillige i klubben, pga sin væremåte og at han tar seg tid til dem. Har skjønt viktigheten av å se de frivillige.
Emil er en flott gutt som både Sparta og sarpsborg-idretten kan være stolt av!

Juryen

Juryen har bestått av følgende personer:

  • Leder av utvalg for kultur og oppvekst (leder av juryen): Therese Thorbjørnsen
  • Nestleder av utvalg for kultur oppvekst (nestleder av juryen): Wenche Brattset
  • Medlem av utvalg for kultur og oppvekst fra opposisjonen: Gøril Eilertsen
  • Medlem oppnevnt av Sarpsborg idrettsråd: Pål Tønnesen
  • Medlem oppnevnt av Sarpsborg kulturråd: Astrid E. Kure
  • Medlem oppnevnt av Sarpsborg musikkråd: Magne Hansen
  • Medlem oppnevnt av ungdommens bystyre (ordfører i UB): Paktaw Haijpouri