>Elever på 10. trinn får vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen

Innhold

Slalåm i alpinbakken.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Elever på 10. trinn får vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen

Publisert: 28.01.2022

Gladmelding til alle elever som går på 10. trinn: Formannskapet har bevilget 130.000 kroner til gratis vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen alpinsenter.


Beløpet innebærer gratis heiskort til alle elever, samt gratis leie av utstyr for alle som trenger det.

- Vi er glade for at våre politikere prioriterer midler til ungdommen i Sarpsborg. Dette er et populært tilbud, som gir elevene våre mulighet til å oppleve en vinteraktivitetsdag i vårt lokale alpinanlegg, sier Erik Bråthen, direktør for oppvekst.

Initiativet kom fra de unge

Siden vinteren 2017 har alle 10. klassingene i Sarpsborg fått tilbud om vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen alpinsenter - med unntak av i 2020 på grunn av korona.

Bakgrunnen for dette gratistilbudet var et initiativ fra Ungdommens bystyre:

Begrunnelsen var at skolene i Sarpsborg, som ligger i lavlandet, bør benytte muligheten som ligger i å ha et alpinsenter innenfor kommunens grenser. De viste også til læreplanen som sa at elevene bør få mulighet til å praktisere ski- og skøyteknikker.

Godt tatt imot av skolene

Tilbudet om aktivitetsdag i Kjerringåsen har blitt tatt godt imot av ungdomsskolene og elevene gjennom årene, og alle skolene har benyttet seg av tilbudet.

Tilbudet er gratis og frivillig for elevene. Elevene som ikke ønsker å delta på vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen får tilbud om andre utendørs vinteraktiviteter som skøyter, aking eller langrenn denne dagen.