>Farger lysmastene på stadion lilla

Innhold

08-SUPPORTER: Andreas Bergerud var trofast Sarpsborg 08-supporter. Han rakk akkurat å fylle 69 år før han døde i januar '21. (foto Frank W. Githmark)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Farger lysmastene på stadion lilla

Publisert: 15.11.2023 Av: Ole Christian Foss

Torsdag 16. november lyssettes de fire mastene på Sarpsborg stadion med lilla farge. Dette for å markere World Pancreatic Cancer Day, som setter fokus på kreft i bukspyttkjertelen/pancreas.

World Pancreatic Cancer Day markeres den tredje torsdagen i november.

Det er en innbygger som har tatt kontakt med kommunen med ønske om at flomlysene på stadion farges lilla, på samme måte som andre bygg og landemerker farges lilla rundt om i verden denne dagen. Dette har ordfører sagt ja til.
- Det at ordfører ga klarsignal for dette, betyr utrolig mye. Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte, forklarer Eva Bergerud Ekeberg. 

Det var hun som ønsket å vite om det var mulig å gjøre flomlysene på stadion lilla denne dagen i november. 
- Min pappa Andreas Bergerud var ivrig Sarpsborg 08-supporter, og døde av bukspyttkjertelkreft i januar '21, etter å ha hatt diagnosen i 4 mnd. Symbolikken med å få den lilla fargen på en stadion hvor pappa var fast inventar betyr mye. Denne kreftformen er en av de aller dødeligste typene, men likevel er den lite kjent. I tillegg er det noe med alle kampene som kjempes mot denne kreftformen rundt omkring i verden, alvorligere og viktigere enn noen fotballkamp som spilles, uansett liga. Noen er heldige og vinner kampen, for mange er det foreløpig uavgjort, og for altfor mange ender dessverre denne kampen med tap. Med økt fokus på sykdommen, mer kjennskap til symptomene, mer forskning og lignende, kan kanskje flere gå seirende ut i åra som kommer, fortsetter hun. 

PKNN (PancreasKreft Nettverk Norge) opplyser at det hvert år er flere enn 1000 nordmenn som får den alvorlige sykdommen kreft i bukspyttkjertelen. 16. november lyssettes flere bygg og landemerker rundt om i verden - og da også lysmastene på Sarpsborg stadion.