>Første korona-dødsfall

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Første korona-dødsfall

03.04.2020

Sarpsborg fikk i går sitt første dødsfall på grunn av korona-virus.

Det var en 90 år gammel innbygger fra Sarpsborg som døde i går. Vedkommende ble lagt inn på Helsehuset 25. mars og ble da testet for korona-viruset. Testen påviste smitte og pasienten ble etter kort tid overført til Sykehuset Østfold. Der fikk vedkommende intensiv behandling, men tilstanden ble gradvis verre. 90-åringen sovnet stille inn i går.

Kommuneoverlege Karianne J. Bergman sier at det ikke er avklart hvordan pasienten opprinnelig ble smittet. Normal smitteoppsporing ble foretatt da testresultatet ble kjent.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje synes det er leit å høre at Sarpsborg nå har fått sitt første korona-dødsfall: -Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte i denne tunge stunden. Dette er veldig trist. Vi har mistet en innbygger, og vi har ingen å miste.

Status fredag morgen

Det er totalt 42 personer i Sarpsborg som har fått påvist smitte. Av disse er 20 personer smittet av nærkontakt som også har fått påvist smitte, 11 personer er smittet i utlandet mens resten har ukjent smitteårsak.

Det er påvist 3 nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg siste døgn. De har alle blitt smittet gjennom nær kontakt med andre. Alle nærkontakter er varslet.

Det er nå 7 personer fra Sarpsborg som er lagt inn på sykehus med korona-smitte.

Det er gjennomført 471 tester for koronasmitte ved legevakta og smittemottaket i Sarpsborg. I tillegg kommer tester som er gjennomført ved Sykehuset Østfold og på kommunens helseinstitusjoner. Det er også slik at personer fra Sarpsborg kan bli testet andre steder i landet. Sarpsborg kommune driver også smitteoppsporing når andre kommuner påviser smitte hos personer som har mulige nærkontakter i Sarpsborg.